Jag tänkte lansera en ny kategorin i bloggen som jag kallar ”ansikte mot ansikte.” Som alltid när det är dags för något nytt, så testar jag på mig själv först. Det är ju först då jag får reda på vad som funkar eller inte.  Jag har tänkt mig att alla jag träffar kommer att få exakt samma frågor, då blir ju svaren extra intressanta. Vi värderar ju olika saker i våra liv olika högt. (Och funkar inte denna kategori, så kanske jag ”skiter i den”, men det tar vi då 🙂 )

Så här har ni ”Maria möter Maria” 🙂

Vad är det värsta som skulle kunna hända?
Det värsta har redan hänt. Om jag fick en enda önskan till i mitt liv så skulle det vara att vrida tillbaka klockan till året 2006. Att bara få ta på henne fysiskt vore en önskan bortom allt för mig. Fast så länge vi inte har tidsmaskiner, så fungerar det inte. Det jag lärt mig är att man verkligen kan överleva allt, även när kroppen faktiskt inte vill leva. Jag har också insett hur viktigt livet är – och att jag måste leva det. Ingen annan kan göra det åt mig.

Vad skulle du göra om allt vore möjligt?
Jag skulle vara besättningsmedlem ombord på Apollo 11, och göra Neil Armstrong sällskap på månen den 20 juli 1969. Under åren på 60-talet var jag hysteriskt intresserad av dessa rymdfärder. Så om jag fått möjlighet hade det inte blivit ”That’s one small step for man, one giant leap for mankind.” – det hade blivit ”two small steps” eftersom jag hade gått bredvid 🙂

Vad driver mig?
Haha…ja, jag tror nog att jag måste säga min energi. Fast det är dubbelbottnat. Min höga energinivå gör mig produktiv, men den är också en lömsk följeslagare, då jag spränger mig med jämna mellanrum. Förhoppningsvis blir jag klokare med åren 🙂 Jag kämpar med att inte försöka vara ”presteraren” hela tiden, men det är svårt…

Tre små glädjeämnen i min vardag.
Lätt som en plätt. Terje, fotografin och att jag klarat av de kroppsliga utmaningar jag haft. Det har varit perioder där kroppen inte kämpat med mig, utan mot mig – men de dåliga energierna får aldrig någonsin segra!

Vad är det folk inte vet om mig?
Jag skulle tro att folk i allmänhet inte vet hur otroligt introvert jag faktiskt är. Man kan önska att jag kunde skrivit att jag pratar kinesiska, men så är inte fallet 🙂 När jag tänker efter är jag nog rätt teknisk förresten. Hade jag fått en andra chans på utbildning vete tusan om jag inte utvecklat den biten ytterligare. Att få sitta och greja med den här hemsidan, utveckla den på olika sätt, är ren avkoppling för mig.

Min favoritlåt?
Att fråga en som älskar musik denna fråga är tortyr 🙂 Men om jag måste välja en så blir det ”September” med Earth, WInd & Fire. En grupp som jag förresten har sett live. De var fantastiska! Jag brukar få avundsjuka blickar när jag berättar att jag sett ABBA live, men min favoritgrupp är de inte 🙂

Foto: Terje Olsen

2 reaktioner på “Ansikte mot ansikte – Maria”

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: