Jag vet att det på Facebook finns grupper där man visar bilder från förr. Har sett att det även finns något som heter ”Du vet att du är född i Åmål om du….”. Jag får allergi av sådana grupper 🙂 🙂 🙂 De börjar med ett gott uppsåt, men de tenderar att bli lite tjafsiga om det är ”heta ämnen” som är aktuella i din stad. Alla tycker massor, och alla tycker att de har rätt. Man har självklart rätt till sin åsikt, men jag kan tycka att dessa grupper ”blir lite mycket”. Så, därför är jag inte med… 🙂 (Men kan förstås ändra mig 🙂 )

Förra helgen var vi ute på en blueskväll. Träffade min äldsta vän, som berättade att han hade sett en bild på min pappa i en av dessa grupper. Efter en liten stund hittade jag bilden på pappa. Jag försöker se om vi har några likheter i utseendet, men har svårt att hitta något. Det är nog min mamma och jag som är mest lika varandra utseendemässigt. Äsch, jag är nog mest lik min mamma även i mitt sätt att vara. Bilden på pappa är tagen efter en fotbollsmatch för Viken. Han var duktig fotbollsspelare, vilket han gärna framhöll 🙂 När jag själv började spela handboll för det andra laget i stan (Kamraterna), så log pappa, eftersom det troligen fanns några som kanske satte morgonkaffet i halsen den dagen. En Bäckström på ”fel sida stan” och i ”fel lag”? 🙂 Det har hänt en del sedan dess, som väl är.

Tänkte på en sak. Pappa dog när jag var 14 år. Jag har varit gift med Terje i 33 år. Skum känsla att ha känt Terje längre tid än jag känt min pappa….(eller tänker jag helt stolligt nu?)


Så, här är han alltså – Sven Rune Bäckström 🙂 Rätt grann om jag får säga det själv. Det är lätt att förstå varför mamma föll för honom.

(Fast en liiiiten del av mig tvinnar mig fortfarande på grund av att sådana här bilder kan läggas ut på nätet helt fritt. Syftet är hundra procent gott, det är jag säker på – men det finns en sekretessgräns på 70 år som man tillämpar vid släktforskning. Sätts den ur spel när det gäller bilder på sociala medier? #häxansurtant 🙂 )

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.