Ljuset i Skagen är speciellt. Det vet alla. Men det finns faktiskt ett ställe i Dalsland med ett mycket speciellt ljus – Ånimskog.

Jag har iakttagit detta en tid, och på mina bilder ser jag ett helt annat ljus från denna plats än från andra ställen. Oavsett väder. Det är sedan länge känt att jag har mina favoritställen runt Åmål. Ånimskog är ett av dessa områden där jag mår lite bättre.

När jag nu var till NÄL och plockade bort mitt gips var därför valet enkelt vilken rutt vi skulle ta när vi åkte hem. Snäcke och Ånimskog mot Åmål it is! Det var grått och trist skitväder hela dagen. Jag har fotovänner som tycker att det är det ultimata fotovädret, men jag hör inte dit. Jag tycker det är så svårt att få till bilder på dimma utan att fotona ser lilaaktiga ut.


Visst är bilden upphetsande? 🙂 Jag tycker det är så himla svårt att fotografera dimma, hatten av för de som klarar det.

Jag vet inte om det här är så mycket upphetsande å andra sidan… 🙂


Men det blev i alla fall bra, och här har tant förstått att hon kan ta upp löpningen igen 🙂

När man nu ser allt det gröna runt oss, så är det svårt att förstå att det nyligen var såhär grått, kallt och förbannat uselt väder. Länge…


Någonstans kan jag ändå tycka att det här röriga i bilden är lite vackert i alla fall. Och här är vi i ”Ronjaland”, så det kanske är lite Vildvittror nånstans..

Sedan går det ju att spetsa till bilden lite enligt mitt sätt…

Men så var det ju det där med ljuset i Ånimskog….


Jag tycker verkligen att det är speciellt, även om jag kanske inte får till det riktigt här. Det är en speciell lyster på ljuset som jag lagt märke till även vid porträtt som jag tagit vid denna sjö. Det är som att skenet är lite blåaktigt på nåt sätt. Jag får forska vidare i detta.. 🙂

När jag sitter och skriver, så känns det som att dessa bilder har tagits för flera månader sedan. Men det är faktiskt bara ett litet tag sedan…


….som det kändes som att vi hade den längsta vintern i mannaminne….

Det kändes som att jag frös konstant i ett halvår – jag är förvisso en frusen person – men när Sibirienvindar härskar i en månads tid, då är det faktiskt inte ens kul längre. Och då gillar jag ändå vintern 🙂

När vi nu haft en värmebölja i maj i flera veckors tid, visst känns det som att dessa bilder kunnat tas för ett halvår sedan? Men nej då, så är det inte. De är tagna för en månad sedan… 🙂

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: