Ny leksak, ny leksak, ny leksak! 🙂

En fotofirma hade nyligen Black Monday och sålde ut en liten darling för en bra penning. Som jag förstås inte kunde motstå 🙂 Så numera är jag ägare till ett fish-eye. Man får så himla roliga bilder med detta objektiv, och det är faktiskt precis vad jag skrev – en leksak 🙂 Så, 57 år 5 månader och still playing!


Visst blir bilderna läckra?!

Jag känner att jag saknat dessa söndagstrippar med kamera mer än jag insett. Mitt dygn saknar några timmar, jag hinner inte riktigt med. Och med tanke på lite saker som ligger i pipe-line, så kommer nog dessa trippar att bli ännu mer värdefulla….


Objektivet är kul på så sätt att man får med så himla mycket i bilderna. Jag kunde i princip ställt mig bredvid Terje, och ändå fått med både honom och större delen av skogen.


Sedan har han frestat mig den lille godingen, och tagit en del riktigt bra skakisar. Det gjorde mig rätt sugen på att göra lite egna nya försök. Jag tror att jag förknippas lite med skakisar, gillar verkligen att ta dessa bilder, man vet ju aldrig hur det färdiga resultatet blir. Det är precis det som är tjusningen. I denna bild så är det den gröna delen i bilden som känns snudd på magisk för mig. Man kan fundera på varför dessa bilder ”drar” så på mig. Kan det vara så att bilden liksom inte är ”färdigtolkad”? Att man måste jobba lite för att se bilden på sitt sätt? Tror det kan vara så. Sedan vet jag att vissa personer tycker dessa foton är rent obehagliga att se på – det kan jag också förstå! 🙂

Jag hintade i texten om att ett fisheye förvränger proportionerna. Den gör verkligen det! Om man fotar sig själv får man noga se upp. Man kan få gigantiska näsor, eller andra kroppsdelar. (Kolla omslagsbilden! 🙂 ) För några år sedan fotade jag ett porträtt med ett sånt här objektiv – och fick bröst som hade gjort Dolly Parton avundsjuk.
Alltså, har ni nån kroppsdel som behöver göras större? Kontakta mig…! 🙂

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.