Fånga ögonblicket!

Det här är en av de ljuvligaste bilderna jag vet! Jag älskar när man fångar ögonblicket utan att egentligen veta om det. När denna bild togs så hade man faktiskt film i kameran, och kunde därför inte se resultatet förrän ett tag efteråt. Detta är alltså Helena (som ni läste om i ”närmare än du tror”) och vår Susanne. Dessa två lekte en hel del från förskoleåldern och uppåt. De trivdes så himla gott ihop, och Helena gav Susanne den där knuffen som behövdes ibland. Susanne hade till exempel aldrig haft tandställning om inte Helena hade sparkat till.. 🙂


Bilden togs efter en skolavslutning där både Susanne och Helena var fanbärare för skolan. Efteråt träffades vi i vår trädgård där de ville bli fotade, de skulle ju bli fotomodeller! Och det är där de får ett fullständigt ”bryt”, och vi har turen att få det på film! Att ha fångat ögonblicket – vare sig det gäller naturbilder eller människor, det är ljuvligt!  Man ser känslan, och man ser egentligen det där som man inte ”kan ta på”, eller hur?

Det sägs ju också att man bör titta in i kameran vid porträtt, vilket jag inte håller med om över huvud taget. Jag kan tycka att en bild ger väl så mycket om man blundar eller tittar bort. Det ger mig också tillfällighet att tolka bilden lite annorlunda, eftersom man inte ser ”känslan” i personens ögon, och blir påverkad av det.

I Susannes minnesblogg handlar säkert 98% av inläggen om hennes skratt och glädje, och därför känns den här bilden så himla rätt just idag. Vilken adress/länk den har? Får suga lite på om jag ska lägga ut den. Finns på blogspot….(ifall ni vill lägga ner lite tid på att leta upp den.)

11 år idag. Fortfarande lika ofattbart. Var noga med hur ni vill ha ert liv, och vad ni säger till varandra. Jag är så tacksam för att hennes sista ord till mig var: ”Jag älskar dig mamma”….

6 thoughts on “#throwbackthursday

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.