I höstas fick jag frågan om jag var intresserad av att vara med om en utställning. Absolut! (Det där med att ”tänka efter” ligger liksom inte för mig – hoppar gärna rakt ut 🙂 ) Jag tänkte inte så mycket på frågan sedan. Visste att det skulle handla om grafitti, fast jag kände nog mer ”så skönt att inte behöva vara så involverad”. Jag har ju haft lite att göra med Åmåls fotofest, vår bokutgivning och annat. Och sånt tröttar, nåt oerhört…

Jag har ju dokumenterat Åmåls streetart, både ny och gammal. Och jag gillar det. Mycket. Bilderna jag skulle ställa ut var motiv från de olika grafittiväggarna i Åmål med omnejd. Men jag hade inte förstått omfattningen av denna utställning. Så.himla.läckert! Man hade fått tag på grafittimålare med otroligt olika stilar, som fick måla direkt på väggarna i Åmåls kulturhus.


Artisten här heter Supergraff. Han kommer från Karlstad och fångar faktiskt bokstäver i sina målningar. Och är tatuerare. Kanske ska ta mitt nästa alster där? 🙂


Shora Dehnavi kommer från Stockholm och kallar sig ”whatiscoconut” på Instagram. Gillar hennes målning jättemycket! Hon finns faktiskt att se både på Liljevalchs och Virserum.


Artista (Kayleigh Doughty) från London. Hennes signum är den här ”flying toast-figuren” som ni ser….fränt!


Gillas!! LWM-art, Linnéa Wiklund Melander från Stockholm. Gillar hennes tänk runt bilderna otroligt mycket!


Bless heter denna artist, fast hon heter egentligen Anya Blom och kommer från Örebro. Har målat från 2013, och det går som ni ser väldigt bra 🙂


Uppe på väggen med garnerna har ni en tjej som heter Julia Rio. Bor i Stockholm och kombinerar både färg och garn. Och det är, som ni ser, en skitbild från mig…


Ung Åmålskille som kallar sig 4ward. Olle heter han och kommer troligen att gå långt inom denna genre. Om inte annat så måste det vara urläckert att få vara med detta gäng och ställa ut!

Och så är det ”lelle jag” då…


Vad kan man berätta om denna tant då? 🙂 Ni vet allt redan genom denna blogg. (Kanske till och med väl mycket 🙂 )

Det märkliga är, som jag antydde i rubriken, att jag inte kunde ta till mig glädjen över att få ställa ut med de andra. Jag hade ju ”bara” bilder, och hade inte gjort nåt. Det var faktiskt en jag känner som sade ”skärp dig” till mig. Fullt befogat och jag behövde verkligen höra det. Jag kan reta mig tokig på det här att jag inte tycker att mina grejor är lika mycket värda som alla andras.

När jag fick se min presentation vid mina bilder (ni ser den i inledningen – *Det här är jag*), så var det en kompis som sade: ”Det där lägger du till som merit i din blogg väl?” Den tanken hade inte slagit mig, men nu ser presentationsfliken här i bloggen annorlunda ut än den gjorde innan. Jag har tagit i från tårna.. 🙂

Så JA, jag suger i mig. Och jag är skitglad! Jag ÄR faktiskt det!

Vad som händer med väggarna i Konsthallen när utställningen är klar? Man målar helt sonika över bilderna/väggarna så att de blir vita igen. Känns som ett helgerån om ni frågar mig, men det är ju så det fungerar med grafitti! Hoppas ni passade på att se denna utställning! Det gjorde jag!

2 reaktioner på “Jag kanske bara borde suga i mig detta?”

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.