Jag har en rätt hög energinivå. Lite för hög ibland, men gillar att ha saker för mig. Fungerar bäst om jag har lite projekt igång – det håller hjärnan alert. Har ju skrivit flera gånger att jag nog är lite sugen på att fota makro igen. För er som inte vet, så fotar man nära. Mycket nära.. 🙂

Jag har haft några perioder där jag fotat makro otroligt intensivt. Det låter kanske stressande, men det är faktiskt den bästa mindfullness man kan få. Det går inte att tänka på nåt annat än det du ser i sökaren när du fotar på detta sätt. Tiden står till, och man bara njuter av det man ser i sökaren. Jag lovar! 🙂 Så, detta är avkoppling på hög nivå!

Jag satt och chattade på messenger för ett tag sedan med en fotovän från Halmstad, Ulrika Arnell. Vi har aldrig träffats på riktigt, även om vi nånstans har rört oss i samma fotokretsar i flera år. Vi har läst samma högskoleutbildningar, dock inte samtidigt. I alla fall, under denna chatt så tänkte vi i alla fall göra ett försök att fota lite makro, och att lägga ut en bild per månad. I ett år. Alldeles lagom jobbigt.
Ett krav bara. Bländaren ska vara 2.8 (för er andra, det finns folk som älskar att fota på denna bländare eftersom det är en liten utmaning. Missar man skärpan det allra minsta så är kortet i princip kört. Å andra sidan, lyckas man blir bilden svinbra 🙂 Hur man förklarar bländare 2.8? Tänk er att ni ska fota ett frimärke, den smala sidan – och att ni ska ha den skarp. Så svårt är det att fota med den bländaren… )

Jag hade ingen fantasi, och ingen lust över huvud taget – men ibland behöver man lura igång sig. Hade några få planer (läs puttekulor och speglar), det sket sig. Blev så himla tråkiga bilder! Men var jag inte sugen på att ge mig ner i diskbaljan? Jag har ju pratat om det ett längre tag.

Jajamen…jag sög tag i flaskan med Yes (får göra reklam här va? 🙂 ) Klämde till ordentligt och sedan på med vattnet! Fast bilderna blev sådär. Funderade på om inte lite olja skulle göra susen i vattnet. Nope, såg ut som om någon kissat i en snödriva 🙂 Fast det var då jag kom  på att jag har karamellfärg! Nu började det hända grejor!


Nu började jag känna pirret i magen! De runda grejorna på bubblorna är en ringblixt som jag använde för att få en gnutta ljus…. 🙂


Ser ut som en ren mattelektion det här va? Nollor, åttor och nior.. 🙂 Jag ogillade dessa bilder när jag laddade in dom, men måste faktiskt säga att de ”växte” lite på mig.


Jag var ju tvungen att testa lite ”total oskärpa” förstås… 🙂 Hmm…mmm…nja…, fast jo…. 🙂


Alltså, det blev lite läckert, och ser roligare ut såhär än de gjorde i kameran. Det jag däremot kände hela tiden är hur otroligt ringrostig jag var på makrofoto. Otroligt ringrostig. Just därför måste jag nog in i det igen. Så jag tror denna lilla utmaning kan bli riktigt rolig. Däremot ser jag fram emot lite dagg i gräset, för att kunna testa det ute i sommar….
Jag känner att jag blir glad i magen av att titta på dessa bilder – så någonstans har jag nog saknat makrofotot mer än jag vill erkänna. Däremot tar det lite tid för mig att få igång gnistan för att ta fram alla prylar – man vet att man ju aldrig kommer att få nog.

Mer makro/mindfullness/bländare 2.8 till folket! 🙂

4 reaktioner på “Herregud så ringrostig jag är….”

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.