Kan du undra ibland hur livet kunde sett ut om du valt en helt annan livsväg än den du tog? Om du tagit ett annat beslut än du tänkt från början, men där du lyssnade (eller inte lyssnade) på magkänslan? Det finns ju en film om detta, med Gwyneth Paltrow, som heter ”Sliding doors”. Man får följa henne vad som hade hänt om hon hunnit med tåget hon tänkte åka med – alternativt hur livet blev eftersom hon faktiskt missade tåget. Tanken svindlar faktiskt.

Hade inte min kompis Bobo nämnt Terjes namn för över 30 år sedan hade inte en tanke tänts hos mig. Då hade jag troligen inte åkt till hotellet i Säffle, eller till Vagabondo där det faktiskt hettade till mellan oss på allvar… 🙂 🙂 🙂
Hade inte mamma nämnt för en väninna att Terje ville till Åmål, kanske han inte fått det där jobbet – och vi hade kanske bott i Stockholm (där han bodde när vi träffades). Om inte min syrra hade nämnt för en granne att vi letade hus, hade vi heller inte fått köpa det ljuvliga hus där vi bodde i 26 år. Om vi hade lyssnat på vad läkarna sagt till mig hade vi nog heller inte försökt att få barn så tidigt – och missat den där ljuvliga ungen på bilden nedanför.
Ibland tror jag faktiskt att besluten man tar är helt livsavgörande, fast man inte fattar det där och då. Så beslutet att ”jaga” Terje är ett av de bästa besluten jag tagit – det fick ju helt underbara konsekvenser!

Jag tror att det finns en mening med allt som sker, även om man ställer sig frågande till en hel del. Detta skriver jag helt utan bitterhet, en helt vanlig sketen vardag – när funderingarna kommer på hur livet blev. Bilden jag lägger in idag, är den sån där bild som jag bara älskar. Susanne skulle till min syrra och hälsa på några timmar – såklart väskan skulle packas med saker som skulle med. Man visste ju inte när de skulle komma till användning ju  🙂 Mamma fick vara med och packa, och att få den där goa´kramen!

Men som sagt – om man leker med tanken….

Och du som läser har säkert liknande berättelser i er släkt!

susmedväska

6 reaktioner på “#throwbackthursday”

 1. Först vill jag bara säga att jag gillade filmen! Sen håller jag med om att Jag har ju liknande händelser i livet om inte…….
  Ska inte dra upp de nu men en kan jag i alla fall ta. Om jag inte hade lyssnat på min arbetskamrat i Bengtsfors, och sökt tjänsten som simhallsföreståndare, så hade jag aldrig mött DIG! Tack Maj-Britt för att du tyckte att jag skulle ta chansen!

  1. Visst är det läckert Bettan? Valen vi gör idag får stor betydelse om några år?! Jag tackar Maj- Britt för att du tackade ja! ???

 2. Härlig blogg och bra innehåll.
  Ja man vet aldrig hur livet kan bli.
  Själv försökte jag efter en danskurs att få med min då blivande svärfar att följa med på nästa danskurs men efter en stunds telefonprat så sa han på skånska du kanske vill tala med Janne och så var det nerverna spelade mig ett spratt så jag hörde inte att dialekten var fel? Men vad gör väl det ?
  Det blev rätt till slut❤️

 3. Underbar blogg!
  Det är verkligen fascinerande, detta som kallas ”livets spel”…
  T.o.m. när man olyckligtvis hamnar på sjukhus, kan det få positiva följder. Där har jag fått vänner för livet och träffat den mest underbare man <3 Sôm de kan bli!
  Kram på dig Maria <3

  1. Tack Inger! Livets spel kan verkligen ta underliga vägar ibland. Det gäller att hålla i sig när det svänger som mest. Man sladdar i diket ibland, men det gäller att kravla sig upp! Kram tillbaka härliga du!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.