Jag är ju medarbetare på några fler ställen än denna blogg. Man kan säga att jag brinner på olika ställen 🙂 När de nya reglerna kom att man inte fick fota som man ville, så var vi tre stycken som gick ihop och startade en tidning – Baretta Magazine. (För att kunna söka och få ett utgivningsbevis. Det har vi ett nu 🙂 ) Det har varit en intressant resa på många sätt. Att fyra gånger om året knäcka och kläcka idéer för att fylla en tidning gör man inte hur enkelt som helst. Och varenda gång tänker jag att det inte kommer att fungera. Denna gång går vi bet. Men nej. Vi har klarat av det hittills.

Inför maj månads nummer ska vi ha ett reportage om fisheyeobjektiv. Jag köpte ett billigt sådant för några år sedan. Ett Samyang. Jag kommer ihåg att jag fotograferade jättemycket med det i början, och man fick ju helt nya perspektiv och vinklar. Gillade det, och behärskade det. Då.  Just nu gillar jag inte detta objektiv alls, det är som att vi gått i baklås med varandra.


Ta de vanliga bilderna med ”fisheeyevinkel” är ju inte svårt. Det är ju bara att vinkla kameran lite mer upp eller ner. Men det är det här att få bilderna att bli det där lilla extra som jag tappat


Jag tappade rätt så snart suget för att fota med fisheyet och satte istället på mitt vanliga objektiv. Ibland har man bara inte lust att stångas med energierna. Detta var ett sånt tillfälle. Som förresten var vid Trollhätteslussarna, men det tror jag ni sett och räknat ut.


På vägen tillbaka till bilen började jag ”kasta med kameran” i vanligt ordning, och plötsligt så sitter bilden där. Som man bara gillar. Jag vet att dessa bilder kommer oftare och oftare här i denna blogg, men tycker så oerhört mycket om dom. Jag tror man måste hitta ”sin grej” ibland – och detta är jag. Troligen är det bara jag som ser skönheten i dessa bilder, men det räcker ju. Egentligen.


Ni tror väl inte jag nöjde mig med att ”inte kunna”? Fast just nu klickar vi helt enkelt inte – å andra sidan klickar detta objektiv med min bättre hälft. Han har verkligen knäckt koden.

Jag är under upplärning med min Samyang just nu. Vi får se om vi hittar tillbaka till varandra. Jag tror nyckeln till bra bilder är ”lusten” att ta bilder. Just nu finns inte den, men vi får se om den återvänder. Eller, så klart den gör! 🙂

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: