Så är det påsk, och i år har vi möjlighet att utforska vårt eget landskap, resor undanbedes ju. Ett nytt ord har sett dagens ljus – social distansering. Jag har lite problem med ordet, eftersom det för mig blir ett ”motsatsord”. Endera är du social, eller också har du distans till människor. Inte bägge samtidigt 🙂  Fast jag får väl bara vika ner mig och acceptera det. Innebörden går ju fram, och det kanske är det som är huvudsaken 🙂

Vi får se det som att vi i år har chansen att turista i vår egen stad och vår omgivning, och det är banne mig inte fy skam. Nu när uteserveringarna är igång tidigare än normalt så känns det som att det har blivit ett helt annat ”myller” i stan igen, mot den öde känslan som var för bara några dagar sedan. Det känns enbart positivt att se. Sedan förstår jag mer än väl att man slåss för sin överlevnad. Och jag hjälper till så gott jag kan med den biten. Blåkulla är i år förflyttat till hemmaplan. Vilket ju är gott nog.

Bilden nedan har inte direkt någon social distans, om man tolkar den enligt nutida normer 🙂 Här var det minsann ”tätt och väl” 🙂 Det är jag till vänster på kortet, är lite osäker på personen till höger. men tror att jag identifierat honom 🙂 Måste säga att jag tycker ansiktstmålningen är ”smashing” 🙂 Kvantitet över kvalitet? 🙂

Så passa på under påsk att turista på din hemmaplan. Försök att upptäcka din stad på nytt – ta en fika, gå ut och käka, gå och handla i affärerna. Men framför allt, var rädd om dig själv. Detta kommer att gå över, och förhoppningsvis är vi lite klokare…

I alla fall – en glad påsk till er alla. Från Blåkulla ”mitt i stan” 🙂

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.