Jag hade bestämt mig att inte ge mer näring åt viruset som cirklar omkring nu. Men jag märker hur jag blivit påverkad av allt som skrivs. Beteendet som gått igång hos mig är ungefär samma som vid 9/11 och vid Estoniakatastrofen. Då fastnade man ju bara framför tv:n. Det var det som fanns då. Nu är det ett helt annat tempo på nyhetsflödet, och fast jag har en hård hud gentemot detta – har jag blivit påverkad. Jag är inte rädd för att bli smittad.

Det är mer mitt eget beteende jag reagerat över. Jag har nog aldrig kollat kvällstidningars informationsflöden så mycket. Om jag tänker efter riktigt så har jag nog varit inne på sociala medier mycket mer än vad som är sunt. Jag kan förstå att människor går i total tokspinn mentalt över detta. Men nu är det fasen nog. Jag har bestämt mig för att bryta dessa cirklar….

Det är nu grogrunden för fake-news blomstrar. Tro inte på allt du ser i ditt flöde, använd vanligt sunt bondförnuft. Och hoppa inte på alla ”informationsmattor” som existerar. Själv tänker jag inte ändra mitt liv. Jag kommer att fika ute, gå till den lokala handlaren och kanske stötta dessa med något extra köp – ja, leva som vanligt. Sätta livet i lite perspektiv. This too shall pass. Vi kommer att komma ur denna bubblan ordentligt vingklippta – men troligen lite klokare. Och kanske lite mer förberedda. I framtiden kanske vi har en extra bal med toapapper hemma hela tiden 🙂

Så gör dig själv en tjänst. Plugga ur mobil, dator och det som stressar dig ett tag. Ta en promenad, eller varför inte en löptur? Gå ut och köp dig något lite extra i din hemstad. Umgås med vänner. Det gör dig gott, och du samlar kraft och endorfiner. Om inte annat samlar du D-vitaminer, vilket gör dig mer motståndskraftig mot eventuell förkylning. Vi är flockmänniskor och gör vad alla andra gör. Våga göra det som är bäst för dig.

Och om du känner dig hängig? Var solidarisk mot din medmänniska.

2 reaktioner på “See you yesterday”

  1. Jag håller med dig min kloka vän! Jag är ute i affärer. Men det bästa är mina promenader med en vän och hundarna. Minst en timme om dagen. D vitamin, som du sa! Ha de gott! Kramiz

    1. Så härlig du är! Tack ♥️ Jag lever också på som vanligt, det behöver man göra tror jag. Men dom du säger, D-vitamin är svårslaget ? Stor kram till dig ♥️

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d