När jag byggde denna blogg höll jag på ett tag. Plockade ihop den, lade till – drog ifrån. Bytte ”skal” helt och hållet 3 gånger, tror jag. Till slut blev jag nöjd. Hade först tänkt att ha den hemlig, som en slags dagbok. Men nånstans vill man ju ändå att folk ska kolla på mina bilder, så den fick bli offentlig. Att sitta och knåpa ihop bloggar är ren och skär avkoppling. Känner mig rentav lycklig när jag gör det!  🙂
Har fått ett gensvar på bloggen som är långt över mina förväntningar! Och blev minsann både med gillasida på facebook och en massa annat! (DET hade man inte trott.. 🙂 )

Lovade att om jag fick 100 gillare på facebooksidan, så skulle jag göra ett önskeinlägg. Drog liiiite efter andan när jag lovade det. Var rädd att nån skulle önska ett inlägg med porträtt, det är ju inte riktigt min pryl.

Margareta Cortés blev gillare nummer 100 och önskade sig ett inlägg om BNL. Utav nån märklig anledning hade jag hört talas om begreppet veckan innan.
Vet ni vad det är? Bruttonationallycka! Vilket jäkla bra begrepp alltså! Skapades 1972 av kungen i Bhutan. Det innebär i alla fall att man mäter välfärden i livskvalité istället för i materiella tillgångar. Hur rätt är inte det tänket???
Det kvittar ju faktiskt hur mycket pengar man har, om man inte är varken frisk eller lycklig!

Vad gör mig lycklig då? Jo…folk som tänker till lite extra, som gör det där lilla extra för mig eller för någon i omgivningen. Den hamnar nog på en solklar förstaplats! Det behöver inte vara mycket, kanske bara ett litet mess. Det är tanken som gör det lilla extra.
2
Att få en liten uppskattning när man som mest behövde det….!

Att få hamna i ett sånt där fotokoma när tid och rum upphör att existera. Det är också BNL!

1

Att få sitta på en uteservering och bara skratta högt, och samtidigt se att din omgivning gör precis samma sak…

may-the-force-be-with-you
…det är lycka!

Att vara på en fest, och bara känna att det ”klickar” med någon.

majliten2-e1419329749503
Lycka. (Tess…du kommer att få se denna bild tills du storknar.. 🙂 Vi firar ju snart 1-årsjubileum, har du tänkt på det?)

Att få se sitt namn i tryck i en fototidning….
augliten-e1419337433984
LYCKA!!!

Eller när den där fototuren bara blir sådär bra…trots att man är frusen ända inne i märgen!
img_7638

 

Att bara få vara i nuet. Sitta på en restaurang, i solskenet med god mat och ett glas vin.
unnamed

Att få kvalitétstid på ett tåg med nån man tycker om….
unnamed-4
”Gör om det där i en bil om du kan”

Men lycka är också att man vågade trycka ”skicka” på det där mailet för några år sedan. Jag fick en vän för livet i Margareta, som i sin tur inspirerade mig till detta inlägg.

Man har det allt rätt bra. Mitt BNL är nog rätt ok skulle jag tro! 🙂

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.