Maria Olsen heter jag och lever i Åmål

image_003

Medelålders på pappret, inombords? Max 25 år… 🙂  Jag har, som de flesta, åkt på min beskärda del av smällar i livet. Har ett i grunden positivt tankesätt, vilket varit en räddning. Är allergisk mot offerkoftor!
Med stigande ålder har även lite åsikter landat hos tanten. Jag tror att jag anses som en psykiskt stark person, och så kan det nog vara. Men till spektrat kan jag nog även lägga känslomänniska. Litar mycket på min intuition och magkänsla. Den brukar leda mig rätt.

Bloggar två gånger i veckan. Torsdagar kör jag gamla bilder, och av förklarlig anledning har jag oftast inte tagit dessa själv – nämner detta för ”ordningens skull”. Söndagar är det alltid mina bilder, om inte annat anges… 🙂
Hösten 2016 drog jag igång ett nytt litet roligt projekt. ”Närmare än du tror”. Porträttbilderna i dessa inlägg är mina egna, men texten är i de flesta fall skriven av personen själv, någon gång tillsammans med mig. Så nu vet ni! 🙂

Det var den mjuka infon om mig – här nedan kommer den ”hårda” infon.. 🙂

2017
Deltar som fotograf i utställningen Professional Dreamers i Åmåls konsthall med denna fina presentation:
Maria Olsen (Åmål) Med kamerans öga har Maria Olsens blick gång på gång lyckats förmedla bilder av livets alla sidor på ett säreget vis. I utställningen Professional Dreamers visar hennes bilder ett utsnitt av den gatukonst som finns i Åmål med omnejd. För att förstå graffitins kultur, bortom den faktiska målningen, krävs onekligen ett öppet sinne. Maria Olsens utforskande resa i denna värld under de senaste åren är bara ett av många exempel från hennes liv och blick där utmanandet av gränsen mellan betraktaren och objektet blir lika intressant som fotografiet självt.”

2016
Utställare på Åmåls fotofest

2015
Deltar i Kamera och bilds Grand Prix med vår fotogrupp Tilt. Tar en hedrande andraplats av alla lag. Jag själv placerar mig individuellt på en fjärdeplats i Sverige. Här hade jag en etappvinst med en av mina bilder.

2014
Deltar i Kamera och bilds Grand Prix. Vi placerar oss på en fjärdeplats.

2012
Utställare Åmåls fotofest

2010
Utställare Åmåls fotofest

2009
Utställare Åmåls fotofest

Utbildning…

2008
Historia – Mittuniversitetet
2010
Digital bildbehandling – Jönköpings universitet
Visuell kommunikation – Jönköpings universitet

2011
Webbdesign – Umeå universitet

2013
Visuellt berättande – Luleå universitet

2015
Digitala bilder – Umeå universitet
Att skriva för webben och interaktiva medier – Södertörns högskola

2016
Fotografins filosofi – Karlstads universitet

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.