35 år. Korallbröllop. Det är vad vi firar nu i maj. Eller, firar och firar – det är liksom inte vår pryl – men vi uppmärksammar dagen med att göra något speciellt bara för oss.


Det blir några tuttbilder i detta inlägg, så vänj ögat med en gång – just sayin´ 🙂

När jag berättat att vi firar 35- årig bröllopsdag i år så har man höjt på ögonbrynen. Jag vet inte om det beror på att jag ser gammal ut, att man blir förvånad över antalet år – eller vad det är. Men man har reagerat lite 🙂


Jag tror att vi tillbringar mer tid tillsammans än de flesta, men det beror nog också på att vi har en hel del gemensamma intressen. Några av dessa har vi haft ett längre tag, som exempelvis fotandet. Andra intressen, som löpning har tillkommit på senare år. Och ja, det ger ju ännu mer tid tillsammans.


Det visar sig att vi skulle få ytterligare intresse. Att vurma för öl. Det är faktiskt genuint gott om jag får säja det själv. Denna bild från en av de bästa semestrar jag haft. & dagar av ren njutning (och lite öl 🙂 )


Jag har fått höra att vi ”gör så mycket”. Och det gör vi – det blir väl så när man trivs i varandras sällskap skulle jag tro. En klok kvinna sade till mig för några år sedan: ”Den sista rocken har inga fickor”. Det är så sant, och vi försöker att leva efter det. Vi älskar musik bägge två, och försöker att gå på så många konserter som möjligt. Det ger oss upplevelser som vi lever på länge.


Livet blev inte riktigt som vi hade tänkt oss, men jag tycker att vi löst det på bästa tänkbara sätt. Med de förutsättningar vi hade, med det vi kunde göra – så gott vi kunde. Och vi har verkligen hyllat livet. Som fotografen Robert Frank sade: ”Hold still, keep going”. Det är det som gäller. Varenda dag.


Vi träffades 1982 på hösten. Alldeles innan Terje åkte på en FN-tjänstgöring till Cypern på ett halvår. Då var det inte kul alls, men det blev ju bra till slut. Såhär hade vi däremot sett ut om vi träffats på sjuttiotalet 🙂


Det finns få personer som jag har så genuint roligt med som denne man. Som jag kan skratta så gott med, och ju lägre humornivån är – desto bättre. Att ”göra ingenting” och ändå låta tiden flyga iväg är kanske det vi är bäst på. Beror på att vi lärt oss släppa kraven på hur man egentligen bör vara och uppföra sig? 🙂


Att vara trygg nog att låta den andra personen vara som den är det är viktigare än man tror. Att ha respekt för den andre, på så sätt att man inte försöker göra om varandra. Urviktigt. (Och ja, han skämdes nog ögonen ur sig här 🙂 ) Men sade heller inte ett knäpp om det 🙂


Vår grej? Ja, kanske 🙂 Eller jo, det är det ju. Sedan har det varit väldigt lugnt på denna front under en tid – men tro mig – jag har tuttbilder ända in i nästa liv 🙂


Om inte kärleken hade funnits hade det förstås inte fungerat i 35 år. Det räcker inte med kärlek tror jag, det måste finnas glädje, respekt och en massa skratt. Och det har vi 🙂 Så, en himla massa grattis till oss!

Den otroligt grömma omslagsbilden på en cortisonstinn kärring med tillhörande snygg man bjuder jag på 🙂

De bilder som inte är mina egna har tagits av: Terje, Lena Landberg, Annki Bohm, Mikael Berg och Annica Westman

6 reaktioner på “#throwbackthursday”

  1. Grattis! Det är så härligt att läsa din berättelse om er! ?
    Så sant det du skriver, ett förhållande fyllt med glädje, respekt och en massa skratt. Och kärlek förstås. Det bidrar till ett bra förhållande. ☺
    Jag är så glad för er skull, att ni har det så fint tillsammans! ??
    Önskar er många fler härliga år! ??

    1. Tack ♥️ Jag är ju egentligen inte så bra på att fira. Varken födelsedagar, eller sådana här dagar. Jag tror mer på att göra någon bra av varje dag, vilken ”dag” det än gäller. På fredag drar vi iväg och käkar lite gott. Och gör nåt bra av pingsten ♥️ Stor kram ?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d