Vackraste solnedgångarna? Finns vid Vänern. Ja, det är ju inte direkt någon solnedgång här, men tänk er hur fint det är att se den gå ner i horisonten. Vi har lite anknytning till denna plats som ligger på Värmlandsnäs och här är det vackert.

För ett tag sedan åkte vi hit. Vi ville kolla vattenståndet i Vänern. Det är en mycket högre vattennivå nu än för bara nåt år sedan. Mycket högre.

Tanken när jag åker ut och fotograferar numera är att försöka använda objektiv som jag normalt sett inte använder. Man kan lätt gå lite för mycket på ”ryggmärg” annars. Så denna dag tänkte jag vädra mitt makro.

Det var en fiffig tanke. Fast det är mycket lättare att fota det lilla i det stora om det inte blåser. Och blåste gjorde det. I stort sett alla bilder härifrån åkte i papperskorgen 🙂 Oskarpa. På fel sätt 🙂

Jag såg de där potentiella bilderna, och symboliken jag skulle kunna använda. Så fantasin var det inget fel på. Fast jag undrar om jag egentligen bara kan skylla på blåsten. För att fota bra makrobilder behövs konstant träning, och en känsla för bilderna. Och det gick inte denna dagen.

Å andra sidan så får man nog bara ge livet det där att man inte alltid lyckas. Det är väl vägen som är målet kanske? Det var en helt suverän eftermiddag i den bästa av omgivningar och det sket sig ju inte helt – jag gillar till exempel omslagsbilden på detta inlägg jättemycket.

Jag är av den övertygelsen att mina hobbies måste ge energi. Om det dränerar mig är det något som är fel – och jag har inga problem med att ta snabba beslut då. Det behöver inte bli så himla dramatiskt. I det här fallet gällde det bara att jag bytte objektiv, och helt plötsligt blev det andra bilder 🙂 Hur mycket ska man stångas när det jäklas tycker ni? Ska man hålla på och försöka, eller lägga sig platt för energierna? Stagnation eller utveckling? Dum eller smart? 🙂 Lite intressant det här tycker jag. En sak är säker. Fota inte grässtrån när det blåser – det är enbart korkat 🙂

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.