Någon gång tidig höst blev jag och Terje tillfrågade om vi ville fotografera en föreställning av och med Johan Boding. Jag tror alla människor känner till att han tolkar Queen på ett grymt bra sätt. ”Sist på bollen” är hon som har denna blogg. Jag kan nog ärligt säga att jag är hyfsat allmänbildad på artister, men har inte sett en enda föreställning av denne man. Förrän i slutet av januari i år alltså.

Vi fick möjlighet att vistas backstage på Scalateatern i Karlstad. Bara det var en upplevelse, och det är faktiskt grymt kul att se hur allt ser ut och funkar. Något jag aldrig skulle fått annars.

Vi fick se genrepet, och då var det skönt att kunna gå omkring och kolla lite vinklar, och tänka lite på hur jag skulle ta mina bilder.

Mobilbild och inte tvärskarp 🙂

Man kände sig otroligt välkommen, och så träffade man ju på en Åmålsbo till – och som sagt – fin stämning bakom scenen var det 🙂

När jag fotograferar ”offentligt” är jag inte lugn förrän jag sett att en del bilder ”sitter”. Det är först då jag kan sänka axlarna och slappna av lite. Det är då man börjar ta de ”roliga” bilderna, eftersom man kan ta ut svängarna lite. Jag inser mer och mer hur mycket jag lärt mig i ”diket” på Åmåls bluesfest. Det vill säga – ingen mick i munnen – avvakta istället rätt tillfälle. Året vi fotograferade för Åmåls kommuns 375-årsjubileum var också grymt lärorikt. Det här med färgsättningen på scener kan driva dig till vanvett. Jag lovar 🙂 (När man kommer hem och de på scenen ser ut som rosa vaxdockor i ansiktet på grund av rosa/lila färg på scenen. Inte kul.)

Grymt bra ljuskillar på denna föreställning kan jag säga – har inte ändrat vitbalansen på en enda bild! Jag bugar och bockar!

Jag har hört att Johan Boding ska sjunga grymt bra, vad jag inte var förberedd på att de andra på scenen var minst lika bra. Här Samuel Boding på gitarr. Grym!

Föreställningen var drygt två timmar med paus. Vi tog varsin ”halvlek” på var sida om scenen. Jag började till höger. När man började sjunga ”Radio Gaga” fick jag en snilleblixt. Varför inte försöka fånga både scen och public när de gjorde ”gesterna”. Korkade idé. Jag är 1.64 🙂 🙂 🙂 Hade behövt sitta på någons axlar 🙂

Precis. Så liten kände jag mig när publiken ställde sig upp 🙂

Som sagt, ljuskillen var riktigt duktig. Läcker ljussättning är det där som gör det lilla extra på scenen. Fast det kan vara lite svårt att fånga…

Man får liksom välja mellan att fånga ljuset, och få personerna i skugga…eller tvärtom.. 🙂 Här försökte jag fånga ljuset 🙂

Vi åkte hem från Karlstad, otroligt nöjda, väldigt smickrade över uppdraget – men framför allt mäkta imponerad över hur skickliga alla medverkade var. Det var inte bara ”Boding”, utan alla andra. Kören och musikerna. Som sagt…Tar av mig hatten!

Gå och se!

Foto bild två: Sara Vintfjärd

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.