Jag tittade för ett tag sedan på tv-programmet Renées brygga där hon samtalade med Malena Ernman. Det är nödvändigtvis inte mitt favoritprogram, men samtalet de hade var riktigt bra. Malena berättade om sina två döttrar, som båda två har haft det jobbigt i livet. Då nämnde Malena hur viktigt det hade varit för dessa tjejer att hitta sin väg, och att de som föräldrar hade haft en viktig uppgift att stötta dom i detta. Familjen hade så småningom hittat en väg som passar dom, en som dom mår bra i. På sitt sätt. Detta samtal fastnade som ett läskpapper i skallen på  mig. För är det inte vad allt handlar om egentligen? Att hitta sin egen väg? Som är rätt för en själv oberoende av vad andra tycker?


Jag kan bli så glad att dessa tjejer hittat sin nisch så tidigt i livet, även om jag förstår att vägen varit mer än krokig.


Det är ju så att livet inte går spikrakt för någon av oss. Jag letar fortfarande efter vilken väg som är min. Ibland tycker att jag nosat upp rätt riktning – men så blir det en spårändring, och man får tänka om. Fast tråkigt blir det ju minsann aldrig 🙂 🙂

Den sista veckan har varit allt annat än tråkigt. Det har hänt saker som jag aldrig trodde jag skulle få uppleva, och det är bara bra sådana. Det har funnits tillfällen när jag bara suttit och gapat. Och så får jag inte säga något om vad som hänt. När man bara har velat hoppa, skrika och dansa av glädje. (Fast det har jag gjort hemma, var så säker 🙂 Och tjatat hål i huvdet på Terje, det kan ni vara säker på. )

Dansat har jag också gjort när ni läser detta inlägg. Under denna helg har vi varit på konsert med 10 CC i Malmö. Är vårens stora konsertturné invigd? Yes 🙂 De första dagarna i februari är dagarna då vi smiter hemifrån. Det gör för ont att vara hemma, man sitter bara och tänker och tappar energi. Fast jag är säker på att hon hade gillat hur vi väljer att göra. 14 år sedan, och lika ofattbart än. Jag och Terje har funnit vår väg i sorgen och är så trygga i den. Vi firar hennes liv, det är den största kärlekshandlingen vi kan ge någon.

Så finn er väg i livet – ni vet bäst 🙂

(Sista bilden i inlägget är för övrigt min favoritbild just nu. Funderar bara på vad jag ska göra med den 🙂 )

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.