Det finns några filmer som bara ”får” ses under julhelgen. Ensam hemmafilmerna är ju en av dessa. Det är inte jul förrän man sett både ettan och tvåan – basta. Sedan är jag väldigt svag för Die Hardfilmerna. Jag vet, jag är inte klok. Fast måste man vara det? 🙂 🙂 Måste ha min Bruce Willis på jul 🙂

Sedan finns det ju favoritfilmen nummer ett. Sällskapsresan Snowroller 🙂 Den filmen har så många klassiska citat att man blir knäckt. ”Liftwaffe” är väl allas favorit, den ligger i alla fall högt upp på min. Eller den här? ”In Sweden we call it a kick.” Eller stackars Hedlund…”Man får inte va’ dum, då kan man bli som Hedlund!” 🙂 🙂

Då har jag ändå inte nämnt ”Eis bitte” eller ”Tyngden på dalskidan, älskling” 🙂 🙂 Vi såg denna film igår, och jag gick och lade mig med en himla skön känsla i magen.

Scenen när Björn Granath ska ha in hela familjen i ett fotobås för porträtten till liftkorten är också rätt kul. Som av en händelse har jag en liknande bild, som den fotoremsan Göte fixar. Dessvärre är den bortom all räddning då den varit med om på tok för många äventyr. (Tro mig, jag har testat att pilla med den i photoshop, och det är ingen idé – åtminstone hade inte jag orken 🙂 )


Mina fina öron har jag skrivit om i massor med inlägg, så dom skiter vi i – men kolla blicken – tycker så otroligt mycket om den. Man ser gnistret och glädjen i de ögonen. Och den känslan har faktiskt tant kvar  🙂 🙂 🙂

Har ju också skrivit om appen Photomyne, som jag använder för dessa bilder. Den kostar en hundralapp om året, men är så värt det – då man enkelt bara tar en bild och scannar med ett klick. Då kan man ju få med sig bilden direkt, om man är hos släkt och vänner. Ett annat tips på en liknande app är Office Lens. Den gör ungefär samma sak och är gratis. Ladda ner! 🙂

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d