Alldeles nyligen fick vi följa med goa´vänner till Hemsedal för att lämna över ett styck barn till Skicentret (jaja..nästan… 🙂 ) Det var alldeles ljuvligt att få komma tillbaka till denna pärla igen. Som jag behövde den helgen. Att återse Hemsedal efter så många år var mäktigt!

Jag hade glömt min fascination för berg, och det är tur att vi anlände i mörkret under torsdagskvällen. Risken är annars stor att jag hade gjort slut på mina minneskort i kameran innan ledigheten hade börjat. Att bara få skrota i skidkläder och gå med kameran. Det är svårslaget…


Kallt? Yes. Gött? Yes.

Om vi inte hade haft guidning hade vi till exempel aldrig fått se detta ställe….


Man tappar andan, eller hur? Jag utmanade mina rädslor här, och klev ut på en hängbro. Just sayin´ 🙂 Kliva utanför sin comfortzone – check….!

Under några år i slutet på 80-talet och början på 90-talet åkte vi till Hemsedal varje påsk. Vi har många minnen därifrån. När vi var uppe denna helg åkte vi därför lite på en ”down by memory lane”. Vägen gick förbi ett av boendena vi haft på våra tidigare resor. VI passade också på att besöka ”den andra backen” – Skiheisen.


Vad jag inte visste var hur vackert det var om man fortsatte ”förbi” backen. Gode tid!


Här livestreamas det på Instagram. Det missade ”tant Olsen” helt och hållet 🙂 Men kärringen hamnade i alla fall på bild, eller…nåja, skuggan 🙂


Just denna utflykt gjorde att mitt fisheye fick jobba hårt. Vi klickar inte riktigt. Än. Jag tror att man får ”lära sig” att tycka om objektivet. För det levererar…!

Dag två kom det en decimeter snö. Vi var ute även den dagen. Så klart! Upptäckte några dagar efteråt att den promenaden gav mig träningsvärk i vaderna 🙂 Däremot var det lite knivigare att fota.

Hemresedagen var kameran vaken igen….


”Vi bor mitt i backen”. Tack och bock!


Bergtagen kan man bli för mindre….


Jag är jättedålig på att dra i reglagen på mina bilder – men har faktiskt lekt runt lite med bilderna från Norgetrippen. Någonstans passar den blå tonen in i bilderna…


Ja…öh…I rest my case… 🙂 🙂

Att bara komma hemifrån är direkt livsnödvändigt för mig. En intensiv, men gudomligt skön helg gjorde mig gott. Att bara få andras en annan luft, och den norska luften är väldigt trevlig faktiskt 🙂

2 reaktioner på “Puddervarsel!”

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.