Söndagen den 1 december har Tilt Photogroup releasefest av den nästa boken som vi har varit delaktiga i – Åmål förr och nu. Av de böcker vi gjort, är det nog denna som varit roligast att jobba med. Att gå runt i Åmål, leta upp byggnader som har några år på nacken – och att sedan ta en bild som ser ut på exakt samma sätt som det gjorde för 70 år sedan. En utmaning kan jag säga! Fast en rolig sådan. Och tro det om ni vill, men vi har haft problem att hitta en del ställen i stan.

Fotostilarna har varit många. Jag har hängt ut över en bro, med Terje i fast tag om min rumpa/byxlinning. Risken att jag skulle ramla i Åmålsån var nämligen överhängande 🙂 Fast det är precis det som varit så roligt! (Att ha Terje i brallan, tänker ni nu? 🙂 Er fantasi.. 🙂 ) Vi har alltså skickats ut i stan med gamla vykort, och försökt att få exakt samma vy som är på vykortet.

Tilt är en samling vilt spretande människotyper, och det är precis det som är det vinnande konceptet. Det blir inte tråkigt en sekund!

För några år sedan deltog vi i Kamera och bilds tävling Grand Prix. Vid det laget var vi 6 stycken medlemmar i Tilt. Idag är vi 9. Vi drog lott och bildade två lag. Det gick mycket bättre för den ena laget…förstås 🙂 Laget ser ni nedan. Vi sopade golvet med Tilts andralag 🙂 🙂 🙂 Slutresultatet? Vi hamnade som delad tvåa – i hela Sverige. Vi var sjukt nöjda, och tog varje tillfälle i akt att häckla de andra. Förstås.. 🙂 Själv placerade jag mig överraskande som fjärdefotograf i Sverige, och den känslan tar jag med mig länge!

Så skulle det tas någon form av gruppbild med anledning av detta. Var det lätt att genomföra? Döm själva 🙂


Tess, dig kan man lita på 🙂 🙂


Anders, det måste varit en utmaning att ha oss två som gruppmedlemmar 🙂


Sedan fanns det då medlemmar i andra laget, som behövde få lite uppmärksamhet, De hade ju inte fått så mycket av den varan under året som gått  🙂

Kom och hälsa på oss den 1/12. Vi sitter på Bakfickan på Åmåls stadshotell. Tjöta med oss litegrann, och köp en bok 🙂 Om inte annat kan ni få njuta av ett gäng galningar 🙂 Vi sitter på plats från klockan 13.00.
Välkomna!

(Det är Åmåls grafiska som ger ut boken, vi har bara hjälpt till att ta bilderna 🙂 )

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.