Detta är min mamma och min morbror. Två oerhört värdefulla personer för mig. Jag hittade denna bild när vi satte upp ”släktväggen” i vår lägenhet. Äldre släktingar har ofta sagt att jag är så lik min mamma, men jag fick framför allt höra talas om likheter när Susanne föddes. Hon var som en avbild av mamma, sade den äldre generationen. Jag har tittat på detta kort, och ser ju förstås ”släktlikheten” mellan oss, men att den är riktigt påfallande vete tusan. But, who am I to tell 🙂 (Jag brukar ha lite svårt för att se likheter, så det är bara normalt 🙂 )

Min morbror ser nästan likadan ut idag som på detta kort. Okej, det var en liten överdrift, men ni skulle se honom. En man i sina bästa år. 85 år och inte en rynka. Pigg och glad. Jag är så tacksam över vår vänskap nu när inte mamma är kvar i livet längre. Min morbror är anknytningen till min dåtid, och kan fylla i de luckor och frågor jag har om min barndom.
Även min mamma hade samma tacksamma gener, och rynkorna lyste med sin frånvaro även där. När brorsan Sven kom och hälsade på i Åmål serverades alltid mamma kåldolmar, och det var en högtidsstund för hela släkten, för de var gudomligt goda 🙂

Äldre släktingar är viktiga, för det är faktiskt inte säkert att man minns ”rätt”. Man uppfattar ju såklart situationer olika, var och en har ju rätt till ”sin” tolkning. Fast för mig har samtalen med min morbror varit viktiga, för han har kunna bekräfta en del minnen – såväl som motsatsen. Och han är befriande ärlig. Hallelujah på den 🙂 🙂


Så håll tillgodo med skönheterna Sven och Carin. Ser jag ut som mina släktingar, eller vad säger ni? 🙂

4 reaktioner på “#throwbackthursday”

  1. Fint kort! Men ja vet inte om likheten är slående, men den finns! Ha en skön helg min going! Saaaaaaaknar dig! ??

    1. Håller med dig om likheten, men mina äldre släktingar var ”helt i gasen” över likheten mellan mamma och Susanne, så nåt måtte det ha varit ?? Saknar dig också min rondellhöna ♥️?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.