Vi är lite involverade i ett projekt med att fotografera gamla vykort. Eller rättare sagt hur det ser ut nu på exakt samma ställe som där vykortet togs för över 70 år sedan. Det är vansinnigt roligt att räkna ut var en del bilder har tagits. Det är nämligen inte helt uppenbart trots att man är ”gammal” Åmålsbo 🙂 Vid ett tillfälle har vi faktiskt snurrat runt hela Åmål för att hitta rätt ”location”. Det visade sig att ingen av ställena vi gissade på var rätt 🙂

En hel del av bilderna har varit flygbilder. Något flygplan har vi inte, men däremot en drönare. Så när vi skulle ta en ”flygbild” över Edsleskog så packades Hasselbladaren i bilen, och sedan stack vi iväg. Först skulle vi bocka av Edsleskog kyrka. Väl där tittar vi bort mot Edslan och horisonten, och ljuset verkade brutalt bra. (Det är lite svårt att som hobbyfotograf koncentrera sig på en kyrka, när man ser ett magiskt ljus, bara så ni vet.. 🙂 )

Vi stack iväg mot Bengtsfors för att ta ”flygbilden”, men självklart var vi tvungna att stanna vid Edslan. Ljuset var helt magiskt, och skiftade hela tiden. Det kändes som att både himlen och vattnet brann! Det smattrade ordentligt i våra kameror, man ville liksom ta in hela sceneriet. Man skulle kunna tro att jag dragit i reglagen på dessa bilder, men jag har inte rört fotona över huvud taget – så mäktigt var det. Fem minuter efter dessa bilder så öste regnet ner, någon drönarbild blev inte tagen den dagen.

Fast att ha fått uppleva detta är liksom inte kattskit det heller… 🙂


Fånga tillfället i flykten – check!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.