Ju mer man skriver på nätet, desto mer vattnas språket ur. Det finns oändligt många saker som har förändrats med åren. Man vill ha ett snabbare och enklare språk. Att använda punkt, mellanslag och sedan stor bokstav känns ibland som en utopi. Nej, det är bättre vi kör en ordmatta på 20 meningar, utan vare sig komma, punkt eller stor bokstav. Jättelätt att förstå… 🙂 (NOT!) Har ni testat att läsa en sådan drapa? Man tappar änna nästan luften när man läser, eftersom allt är enda lång mening.

Förkortningar. Någon gång okej – i löpande text? NEJ! Inga iaf, öht och liknande förkortningar.  Skriv ut orden 🙂

Men det som gör mig bindgalen är att vi börjat tappa förståelsen av när vi använder han eller honom? Hallå?!


Jag såg han? Nej!! Jag såg HONOM!


Ska jag träffa han ikväll? NEJ! Jag ska träffa HONOM!


Lisa tycker om han? NEJ! Lisa tycker om HONOM!


Jag har hört att Terje är tatuerad. Hur mår honom? NEJ! Hur mår HAN?!


Jag har hört att Terje är ganska lik Kiefer Sutherland, men ingen vågar berätta det för han…NEJ! Ingen vågar berätta det för HONOM!


Har du sett Terjes muskler? Honom tränar ganska mycket? NEJ! HAN tränar ganska mycket!

Inte ett dugg grinig, bara behövde få detta ur systemet 🙂 Nu ska jag ägna mig åt han som sitter bredvid mig. Nej, honom…nej, han… 🙂 🙂 🙂

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.