Vad hände 1983?
Björn Borg slutar med tennisen
Carola Häggkvist vinner den svenska uttagningen till Melodifestivalen (1983 hette det Melodifestival, inte Mello 🙂 )
Hylands hörna sänds för sista gången
Coca-cola light introduceras i Sverige
Carolina Klüft föds
Terje och Maria förlovar sig 🙂

Detta blir inget lökigt inlägg även om början på det ser ut så….

”Under hösten 1982 träffades en Åmålsböna och en Säfflehunk på gamla Vagabondo i Säffle. Kärlek uppstod. En intensiv period i livet tog vid eftersom värmlänningen skulle till Cypern på ett halvårs tjänstgöring några veckor efter den inledande dansen på Vagabondo.

Terje lämnade Sverige i november, och det gjorde ont i hjärtat. Förhållande mellan oss var ju så färskt att man ju faktiskt inte visste om det skulle hålla. Alla runt mig (som ju faktiskt kände denne Säfflekille) talade om vilken otroligt go´kille detta var, vilket gjorde mig så himla glad! (Och faktiskt skiträdd, tänk om jag skulle göra honom besviken?)


I bilden ovan ser ni en av anledningarna till att det höll. Vi höll kontakten med brev, och lärde känna varandra på ett helt annat sätt än vi skulle fått möjlighet att göra annars. Militärposten mellan Åmål och Cypern gick tätt. I efterhand skulle jag inte vilja ha haft vår start på ett annat vis. Han kom hem på julledighet, det gjorde lika ont när han åkte tillbaka till Cypern igen. Jag beställde en resa, och hälsade på honom i februari. Det var då vi köpte förlovningsringarna. (Efter att ha typ en månads ”effektiv tid” ihop.) Min mamma fick ytterligare några gråa hår när hon fick reda på vårt inköp, inte för att hon inte gillade grabben. Tvärtom. Men det gick ju så fort! 🙂 Tyckte hon ja, för oss gick det inte tillräckligt snabbt 🙂


Han återvände till Sverige 27 april 1983 och vi förlovade oss. Han bodde och jobbade i Stockholm – det blev bara ytterligare ett hinder att ta sig över 🙂 För nu skulle det ju bli vi! Vi gick till fotografen och tog en bild på oss. Jag ser att vi inte har ändrat oss ett dugg.


Det har hänt en del genom åren. Frisyrerna har ändrat sig, och alla kanske inte har varit så snygga 🙂 Jag pratar om pudelfrissan till höger 🙂 Skulle göra mig i vilket hårdrockband som helst.


Det som varit mest välgörande i vårt äktenskap har varit skrattet. Vi går så klart inte runt och flinar hela tiden, men skratt föder glädje och för mig är det ren livskraft. Och många ”jöniga” skratt har det blivit. När jag tänker efter så är det nog här vi har en del av vår magi i vårt äktenskap. Just det dagliga skrattet är guld – och det ger så jäkla mycket energi tillbaka.


I dagarna har vi varit förlovade i 36 år. Vi firar inte dessa dagar, och vi firar knappt våra bröllopsdagar. Det är liksom inte sådana vi är som personer.  Fast jag tycker i alla fall att det förtjänar att uppmärksammas att vi ”orkat med” varandra så lång tid 🙂
Vi är ju faktiskt rätt söta ihop tycker jag 🙂

Foton: Isakssons hovfoto, Roberth Eléhn, Ulrika Bäckström, Mimmi Storm

4 reaktioner på “#throwbackthursday”

  1. Jag håller bara med att ni är så söta ihop.Ett bra team en riktig livskamrat är värdefullt Kram på er❤

  2. Så härliga ni är! Har ju aldrig lärt känna Terje ordentligt. Men känner ju dig, och förstår att den görgoa kvinna du är så kan inte han va sämre! Hur skulle då vågskålen kunna väga jämt i över 36 år! Önskar er ytterligare många härliga år tillsammans! Love You! ?

    1. Terje är lika go´som jag är….haha…Nej, men man kompletterar varandra, han kan lugna mig när det är på väg att bära iväg. Sedan kanske jag sätter sprätt på honom, vad vet jag 🙂 🙂 🙂 Planerar att ha det lika gott i många år till! Puss min rondellhöna!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d