Jag fotade med ”gröna rutan” på min kamera i en massa år, vilket ju innebar att jag inte kunde påverka mina bilder det allra minsta. Att släppa sargen och fota manuellt var ungefär det jobbigaste jag kunde tänka mig att göra 🙂 Man skulle lätt kunna påstå att en startsträcka på 20 år är lite väl lång. Just att fotografera vatten är ett kanonbra sätt att lära sig sin kamera. Skillnaderna i slutartid blir så himla synliga.
Kort vatten=kort slutartid och det du ser i bilden är droppar, låååångt vatten=lång slutartid och vattnet flyter. Det blir lite lättare att lära sig om man tänker så 🙂


Man behöver alltså inte gå långt alls för att få härliga bilder. Detta är taget under en bro där jag löptränar en hel del. Och ser betydligt mer dramatiskt ut än det är i verkligheten. Men om man kör manuella inställningar, så är det ju precis såhär det kan bli…


Efter brobesöket stack vi iväg till Tollebols kvarn. Där är det öronbedövande ljud från vattnet just nu! Detta ställe har jag ett komplicerat förhållande till. Man blir så urbota trött på det ibland, men denna tiden på året (och på vintern) är det helt magiskt….


Låååååång slutartid…..låååååångt vatten… 🙂


Fast det där med kort slutartid kan faktiskt också bli läckert på bild. Över huvud taget så var detta tillfälle en ren urladdning av batterierna (kamerans alltså) Eller lika gärna ett rent laddningstillfälle för undertecknad. Det blir lite ”same same but different” över den 🙂


Att ta bilder på månen är oftast ren frustration. Det blir allt som oftast en liten vit fläck på bilden bara. Ska man ta en bra bild av månen så bör man använda stativ. Och det är inte ofta det är med mig ut kan jag säga.. 🙂 När jag då lyckades ta denna bild (utan stativ) njöt jag därför grymt mycket. Bilden innehåller till och med ”teckningarna” på månen!

Fast nu råkar jag gilla denna bättre…… *suck*


Det är nåt med känslan när jag tog bilden, och att denna bild känns lite mer kuslig, som kittlar mig. När jag ser denna bild börjar jag ”fundera” mer, och jag tycker att bilden som helhet ger mycket mer. Må vara att man inte ser ”teckningarna” på månen, men man kan ju ana dom – eller hur?! 🙂

Visst känns det litegrann som att man ligger i idé under vintern, och blir pånyttfödd på våren? Jag gillar ju verkligen vintern, men att få slippa en massa kläder och se naturen skifta färg är banne mig oslagbart…!

Jag har lite allmänna funderingar på om det har varit fullmåne för våra folkvalda politiker i regionen. Man beslutar sig för att stänga en vårdcentral i Åmål och i och med detta ställer man 13000 personer utan tillgång till vård. Fast jag läste att vi kunde söka vård i Tranemo. 24 mil från Åmål.
Jaa…det måste sannerligen ha varit en jäkla fullmåne….

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d