När vi var på en fotokurs för några år sedan, fick vi presentera oss med namn, favoritmotiv och favoritårstid. Hallå, Sverige är ju ljuvligt med sina fyra årstider! Hur skulle jag kunna välja? Våren när man hör snön smälta och solen kommer fram igen efter alla grå dagar är underbar. Sommaren med sin värme och daggen i gräset, hösten med sina ljuvliga färger – ni hör? Vad jag valde? Vintern 🙂 Det är ett speciellt förhållande mellan mig och vintern. Jag känner att jag lever upp på ett annat sätt under den årstiden…
Luften är ren och klar, man kan fota en soluppgång i rimlig tid (man kan gå upp klockan 8 istället för klockan 3 🙂 ) Och det där suget jag får i magen när jag ser den vita naturen… 🙂


Vi tog en tur ut med bilen för några veckor sedan eftersom Terje skulle testa att fota med sin drönare. Jag följde med, fast var i ärlighetens namn inte speciellt sugen på att fota… 🙂
Fast när bilderna blir som julkort är det bara att vika ner sig…


Vi har två favoritställen dit bilen går lite oftare än till andra ställen. Det ena är Ånimskog på hösten (helt magiskt där då!) Det andra stället är en skogsväg vid Forsbacka golfklubb. Det var där jag tog dessa bilder… 🙂 (Och förresten, en eloge till vägföreningarna som plogat sina vägar föredömligt! Jag tror vi stadsbor tar för givet att det ska vara gjort, men så behöver det ju inte vara… 🙂 ) För några år sedan var vi rustade till tänderna när vi åkte ut och fotade natur. Numera har man i bästa fall på sig termobrallor, och bilen står rätt nära. Fast jag kan sakna de där fototurerna när man kom hem rosig om kinderna, och hade en del roliga bilder i kameran. För man kan nog inte beskylla mig för att vara innovativ längre 🙂


Jag var inte jätteinspirerad, men samtidigt så himla gott att komma ut och få den där gnuttan luft som man ju faktiskt behöver. Och kanske lite D-vitamin 🙂
Sedan är väl ni som jag, man får så himla dåligt samvete om man slösat bort en solig dag inomhus? (Eller också skiter man i det dåliga samvetet och är inne ändå. Man kan ju för all del streama och titta på bra serier 🙂 ) Någon som har nåt bra tips på serier, eller film förresten?

Visst behöver man sådana här dagar, för att orka med en vardag som kanske inte erbjuder så himla mycket solgnuttor? Vet inte hur det är för er, men jag behöver fylla på mina batterier. Rätt som det är kommer en grå dag, och då har man i alla fall bunkrat upp och tagit tillvara på dessa dagar.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.