Det där med att gå ut när vädret är ”rätt” är inte min pryl tror jag. Jag verkar hamna utomhus när vädret egentligen är ”fel”, eller åtminstone väldigt besvärligt 🙂 Å andra sidan älskar jag när snön viner och slår som nålar i mitt ansikte. Då lever jag ju!

Så när snön friskade i för ett tag sedan så vandrade vi ut med våra kameror. Intentionen var att hålla oss ute ett bra tag, men det sprack rätt omgående 🙂


Så länge vi höll oss i centrum fungerade det rätt så bra. Det var bistert, men okej 🙂 Jag vet att det ska vara lättare att fota när det är grått ute, men PROTEST på den – jag tycker inte det. Allt blir liksom lila…eller halvblått 🙂 (Om man inte drar i reglagen i datorn 🙂 )


Det är när man närmar sig Vänern som det genast blir enormt mycket surare i vinden. Så även denna dag. Promenaden rörde sig till större delen nära ”vattnet”, vilket gjorde att det var riktigt surt 🙂  Har tänkt på detta massor med gånger när jag varit ute och sprungit. Det blir riktigt bistert i vinden när man närmar sig vattnet…


Detta är en vy som ofta fotograferas i Åmål. Det finns skäl för det, det är helt enkelt otroligt vackert. Just detta att man bevarat de gamla byggnaderna i Åmål är så fint. Det här är ett stickspår, men jag kan också känna att det finns en mentalitet i Åmål av ”bevarande”. På gott och ont 🙂 Jag kan ta den där diskussionen någon gång, och jämföra olika städer och deras inställning till olika saker…  🙂


Likadant med denna vy. Alla vägar bär till Rom säger man, men här är det nog snarare att ”alla vägar bär till kyrkan” 🙂 När vi hunnit hit var vi ordentligt frusna, och det tar en bra stund att tina upp. Jag känner av min brutna finger med alla stift ordentligt. Den bli kall på en tusendels sekund, och sedan värker den som tusan. När man är ute och går med kameran, så blir den ju dubbelt så kall eftersom man inte kan ha vantarna på sig. Ja, jag vet – det finns torgvantar – men det är i yttre delen på fingern jag fryser och får ont 🙂 *gnäll* 🙂

Hur som helst, så krävs det ibland att man tittar på sin stad med lite nya ögon. Även om det är ett ställe som man själv eller andra fotat mycket, så kan man kanske hitta någon ny vinkel. Om inte annat är det häftigt att se hur någon som inte är från staden uppfattar den. Jag kan lova att de ser helt andra saker än du själv gör.

Så ut och ragga hit folk! 🙂

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.