Vi hade nyligen en av årets två rymmardagar. Den ena dagen är födelsedagen, den andra dagen kan ni säkert räkna ut. Vi har kommit på att det fungerar bäst att hålla igång dessa dagar. Vad vi gör spelar egentligen inte så stor roll, bara vi gör nåt. Det funkar, och det är huvudsaken.

I år åkte vi till Tjurpannan utanför Grebbestad. Jag har hört talas om stället genom att det hålls en del fotokurser där – det är verkligen vackert, och vädret är ofta mäktigt.
Funderingarna gick höga i mitt huvud dagen före, då det milt sagt var snökaos – men vädret och väglaget när vi åkte var mer än okej!


Edsleskog – jag gillar verkligen bilder när det till synes inte finns så mycket i bilden. När fotona blir avskalade. Dessa bilder blir på nåt sätt lite mäktigare för mig. Visst är det en ödslig känsla över denna bild? Jag funderade på att göra den svartvit, men kom på att jag faktiskt gillade den blåaktiga tonen i bilden.


Det är något speciellt med vintern, eller hur? Jag vet inte om det är skiftningarna i naturen som gör att jag blir som bedövad av dessa bilder. Skulle jag bo på detta sätt skulle jag säkert klättra på väggarna, men att fånga bilder på ett ”naket” sätt passar mig. Just denna tiden på året är fotandet en utmaning. Det är mörkt när man går på morronen, och mörkt när man kommer hem. Och är det däremellan bara ”gråväder” så är man inte jättesugen på att ta fram kameran….


Och ja, skakade loss lite på vägen förstås – vad trodde ni? 🙂 Skiter björnen i skogen? 🙂 🙂 🙂 Pst, gillar denna 🙂

Så anlände vi till Tjurpannan, och det kom en bil och körde upp bredvid oss. Alla fattade vad som hände, utom jag. Sist på bollen i vanlig ordning.. 🙂 Det visade sig att det vi fick lite bonussällskap. Så kul!

Efter en liten promenad i en kustmiljö (i en hel del snö) så anlände vi till slut till vårt fikaställe. Det hjälpte att ha stövlar med dubb…


Det var verkligen så himla vackert. Jag trodde det skulle blåsa rätt snålt – men det var hanterbart (och kom ihåg att jag fryser en del 🙂 )


Det där med att fika ute är rätt svårslaget. Det smakar så himla gott. Att få den där fikan i det bästa av sällskap är inte kattskit 🙂 Rätt rå jargong fläckvis, vilket är befriande. Lite smådramatiskt för min del då ett objektivlock fick ett eget liv, och det blev nästan ”Flåklypa Grand Prix” ett tag. (Ni födda på 80-talet – googla 🙂 ) Jag tycker så oerhört mycket mer om att umgås samtidigt som man ”gör” något.


Extra fikagäster, varav den ena var väldigt tuff och ville umgås 🙂

Utsikten då?


Hanterbar… 🙂 Det är trixigt när himlen blir för grå, det äter liksom upp resten av färgerna i bilden – men man kan ju se hur vackert det är ändå. Jag skulle tro att vi återvänder hit till sommaren. Tydligen är det väldigt mäktigt här när det stormar, det kan jag lätt föreställa mig.


Jag förstår att man lägger fotokurser här. Om man söker motiv för foto, så finns det verkligen en uppsjö att ta av. Att komponera bilderna här lär inte vara några större problem. Eftersom naturen är såpass dramatisk blir bilderna per automatik rätt fräcka.

Till slut gav vi oss i alla fall av – det fanns lite mer på agendan. Vadå? Rea? Rea. Rea! Rea?? Rea! Reeeea! 🙂


Så det gällde att stoppa tillbaka matsäcken i ryggan (förlåt Lisa 🙂 ) och promenera iväg 🙂 Nejdå, fröken ”Lisa Luspudel” (kolla hennes profil på Instagram) samlade på sig så himla mycket snö, att det gällde att vara uppfinningsrik 🙂 Det funkade i alla fall en stund 🙂 Ni kan ju se hur Lisa såg ut på omslagsbilden så fattar ni varför hon hamnade där hon gjorde 🙂


Man skulle kunna tro att denna promenad var i norra Sverige. Fast så är det ju inte. Nu var det dags för Rea? Rea! Reeea….

Team Lillebjörn behövde fylla på sina förråd av sportkläder – så ett besök på Sportshopen var nödvändigt!

Så, nu har vi upplevt ytterligare en årsdag – och vi har hittat ett sätt som fungerar för oss. Jag vill verkligen skicka med detta till er därute. Om det är nåt i ert liv som inte fungerar, eller tar er energi. Se till att få en lösning som ni gillar – huvudsaken är att den är bra för er. Vad andra tycker ska ni skita fullständigt i…

4 reaktioner på “Bästkusten?”

  1. Så glad att jag fick vara en del av denna dagen❤ Älskar er båda två, Olsens❤ Fantastiska bilder, framförallt den sista på familjen annorlunda!!! Tack för en underbar dag!

    1. Det är faktiskt vi som ska tacka ❤ Vi har ett liv före och efter ”Bonusfamiljen”. Så ljuvligt att vara i en trygg och tillåtande omgivning. Och Familjen Annorlunda- de är bäst! ???

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.