För några veckor sedan fick jag vara med om en ”utomkroppslig” fotoupplevelse. Nu låter nog detta mer knäppt än vad det egentligen är 🙂 Men jag var med om ett fotoögonblick som går utanför det mesta, och där det faktiskt inte går att misslyckas. (Och ja, här kom en hård konkurrent till årets bild redan nu.)

För mig har det oerhört stor betydelse vilka ljusförhållanden det är när jag är ute och fotar. Det är viktigt att ljuset är någorlunda rätt för att jag ska få den där extra energikicken. Jag vet att det finns människor som gillar att fota ”i det grå”, men dit hör inte jag…

På väg ner till Vann spa (utanför Lysekil) så blev förutsättningarna alldeles perfekta 🙂 Det började med underbara Dalslandsvyer redan på ditresan….


Det här med vackra färger på himlen som sedan ”slår” i vattnet är svårslaget. Speglingarna blir lika härliga oavsett i vilken ”form” vattnet har….

Chauffören fick stanna bilen för ”foto” oavsett om han ville eller inte 🙂


Krispigt, vitt, kallt och vackert….Jag gillar att tonen blir lite blåaktig i bilden….

Så kom vi då till Vann spa, överraskade ett födelsedagsbarn och hade ett helt underbart dygn. God mat, gott i glasen, bad och framför allt många goa´skratt. Glädje är verkligen ett ovärderligt sätt att ladda kropp och själ. Och framför allt tror jag att det är läkande. Jag kände att jag under detta dygn bunkrade upp med gott om energi för våren. Så, att bara få vara och få skratta var ovärderligt!

Dagen efter födelsedagsfirandet tog vi en rejäl promenad (är ju frisksportare numera 🙂 ) Det var lite dimmigt, men solen höll på att bryta igenom, så vi drog oss ner mot vattnet – och det vi fick se där var inget annat än ren magi…


Började lite klent, men vänta bara… 🙂


Det här med att fotografera dimma är svårt. Jag får alltid ”mörk” dimma. Jag vet hur jag ska ställa in kameran numera, men det hjälper inte – det är trixigt, och jag giller´t inte….

Så vänder jag blicken åt höger…och OMG!


Man tittar på kameran, och känner bara – ”vid min gud måtte jag inte misslyckas med bilderna nu….”


…fast gör jag det borde jag nog sälja kameran, tror jag 🙂


Alla dessa bilder är från samma tillfälle, med bara några minuters mellanrum. Solen försökte bryta igenom hela tiden, och speglingen mot isen blev helt skruvat snygg!


Det är vid sådana här tillfällen som man bara ”knäpper som en tok”, för att inte missa något. Då raderar man hellre minneskortet när man kommer hem…


Alltså…hallå eller?! Jag brukar inte lägga in bilder på samma vy på denna blogg. Gillar inte att de som läser bara ska skrolla igenom och känna att de ser samma bild om- och om igen. Men som alla ser är det helt olika känsla på bilderna. Men vilken är bäst? Eller är det bara ”IKEA-varning” på bilderna?

Så vänder man kameran åt andra hållet – och det är inte ”ovackert” där heller.. 🙂


Ja, efter denna upplevelse gick vi säkert ett par kilometer till, men jag kunde lika gärna stoppat ner kameran. Det fanns ju inget som kunde bräcka det som vi nyss varit med om 🙂

Jag har i alla fall landat i hur jag vill fira min 60-årsdag nu. Det blir på ett spa, ihop med goa´ vänner. Att få ha ett liknande dygn som detta är precis vad jag önskar mig!
(Och massa presenter förstås 🙂 🙂 🙂 )

2 reaktioner på “Spa like God”

  1. Mästerfotografen…så vackra allihopa! Å jag hoppas på mer än ett dygn när vi ska fira dig! ?❤❣? (tar för givet att jag är med)?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d