Idag är det lucia. Brrrr, är inte speciellt förtjust i denna dag!

När jag var yngre och gick i skolan så SKULLE man spela ett instrument. Det den äldre generationen inte hade fått möjlighet att göra, det skulle den yngre generationen förverkliga. Sunt? Inte direkt 🙂 Om man som jag inte heller gillar allsång, så blir det som att man kokar ihop alla mina ”ogillaingredienser” i en kastrull som man öppnar den 13 december.

Jag kan spela spelet, och hänga med på diverse firanden denna dag. Fast helst ser jag mig som den beige kunden i Macken som stryker omkring efter väggarna och inte vill synas.

Vad det bottnar i? Den blyga Maria som varje lucia skulle sjunga och spela en trudelutt på klarinetten för hela släkten. Ett alldeles ljuvligt tillfälle att sätta djupa spår i den otroooligt blyga Maria! (Det trodde ni inte va?) Jag var fruktansvärt blyg under mina tidiga år, och led verkligen av det. Så att utsättas för detta firande var verkligen inte ett av årets höjdpunkter.

Så visst, fira lucia ni – men ni kommer att hitta ”den beige kunden” tryckt in i en vägg någonstans långt bak i en folksamling. Jag har gjort min del av uppträdanden denna dag 🙂 🙂

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.