Har ni ”bumpat” nån gång? Inte? Då har ni missat nåt! 🙂

1975 så släppte en tjej som heter Penny McLean en låt som hette ”Lady Bump”. Den gick fram som en farsot likt låten med Las Ketchup och man dansade den överallt. Jag kommer ihåg att vi brukade öva dansen hemma hos kompisar innan man gick ut på krogen (eller var man nu hamnade 🙂 ) Man hade så himla kul när man samlades hemma hos nån, drack lite vatten (eldvatten 🙂 ), dansade lite och sedan drog man ut någonstans. De flesta gånger hamnade vi på Vikenborg här i Åmål, någon enstaka gång i Säffle. Då var destinationen Royal, för nåt annat gick inte an… 🙂 Det var för övrigt väldigt mycket röj under några år. Min pappa fanns ju inte kvar i livet, och mamma ”bodde inte hemma”, så jag hade alla chanser. Och de tog jag. Det finns några riktigt roliga historier från dessa år, kanske pytsar ut dom en och en 🙂

Om ni tittar på youtubeklippet längst ner i detta inlägg, så ser ni hur dansen gick till. Snacka om höftgung! Min absoluta trofé var när vi bumpade i Österrike sommaren -75. Det kom en kille bredvid mig som jag ”skickade till”. Han glodde glatt på mig, gled iväg med fingrarna krampaktigt runt bardisken. Jag hann se hans panikslagna ögon när han närmade sig slutet på disken, för där gick han i golvet 🙂 🙂 🙂
Vi bröt ihop, och hämtade oss inte på resten av kvällen 🙂 Och jag fick förstås höra det resten av resan 🙂

Just denna resa till Österrike var hysteriskt rolig, grymt mycket röj – och det mesta härifrån är nog preskriberat nu 🙂

Och såhär såg jag ut vid denna tid 🙂 Man skulle kunna tro att jag var i Österrike och extraknäckte som dykare, med de glasögonen – men så var det alltså inte 🙂

Vill ni veta hur dansen gick till när det begav sig? Alltså hur man ”bumpade” 🙂

Jo, såhär 🙂

2 reaktioner på “#throwbackthursday”

  1. Den trenden missade jag, var fullt upptagen med att byta blöjor. Kan det vara den dansen som är orsak till nutida höftledsproteser. ????

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.