Vi har gjort trippen förut, men den tål att göras igen! Vadå? Unionsturen! (Åmål-Diner 45-Tossebergsklätten-Östmark-Lekvattnet-Kongsvinger-Åmål)
Här kan ni läsa om premiärtrippen, som blev busbra!

Vi har haft suget att göra om denna dagstripp, men inte riktigt fått till den av olika anledningar. Årets semester var lite intressant. De resor vi skulle göra ”tvingades” vi göra i början på semestern, eftersom slutet av semestern enbart var vikt åt kommunens fotande av Åmåls 375-årsjubileum. Fast dagstripper hinner man med! Och denna lilla resa hinner man med på en dag, en lång sådan visserligen 🙂

Vi har ju en ungefärlig rutt som vi följer, men stannar också till om det är något som det är nåt som ser intressant ut. Och det roliga började direkt 🙂


Vad är oddsen för att man hamnar på SM i varpa och ”hästskokastning” (vet inte om det heter så 🙂 ) Det kändes hur skruvat som helst, och vi gick bara och log. Och stannade förstås till. Självklart! 🙂 Och det ska ni ha klart för er, deltagarna tog sin sport på blodigt allvar!
SM-tävlingarna tog plats vid Selma SPA…

En liten bit bort ligger Diner 45, som med tiden har blivit ett riktigt välbesökt ställe – men det är lite mindre folk här om man kommer precis när de öppnar.


Visst är det läckert?!

Alldeles bredvid Diner 45 ligger Tossebergsklätten, som ni ser nedan. En liten ”höjd” som är alldeles urbota vacker!


Det är den där lilla ”kulan” ni ser. Ni anar säkert hur backen ser ut dit upp – och där tränar det svenska och norska skidlandslaget att springa uppför. Jag tar av mig hatten! 🙂 Backen är grym!


Faktum är att av de ställen vi har inom rimligt avstånd hemifrån, så är nog detta ett av mina favoritställen. Det är så oerhört vackert här!


Jag kan stå hur länge som helst här och bara njuta av utsikten. Det är lite svårt att fånga på bild, så besök stället vet jag! Man kan faktiskt förstå de gamla svenska författarna som skriver om Värmland och dess skönhet – det är ett speciellt landskap…


Och denna dag fick vi lite bonus, av en kille – som dessvärre inte flög iväg 🙂


Och vad är väl Värmland om man inte får se nåt sånt här??? 🙂


I kameran såg denna ut som min nästa canvastavla. Men när jag laddade in den i datorn dog den bara. Däremot var det brutalt vackert här. På vägen mot Östmark…

Förra gången vi var på väg till Östmark och Kongsvinger fick vi se en skylt där det stod Rönna Koppargruva. Det för förra trippens höjdpunkt!
Denna trippens höjdpunkt, blev en oväntad sådan….


På väg mot nästa fik svänger Terje in på en skogsväg (varför vet bara han 🙂 ) Vi får först se detta hus….


Och sedan detta. Ett kanonfint hus som bara tillåtits förfalla. Jag har ingen dragning till gamla hus, men detta hus ”drog” i mig! Det var ju både vackert och pampigt, och varför hade man övergett ett sådant här hus?


Jag gick uppför trappan, och tog ett steg in, sedan vågade jag inte längre…


Det är inte utan att man undrar vad som hänt….

Så kom vi då till nästa 50-talsfik som ligger i Östmark i Värmland. Första gången vi gjorde denna tripp hade vi hört talas om att de hade ett urläckert Elvisfik i Värmland, och när vi hittade Diner 45 så trodde vi att vi hittat det rätta fiket. Vi svängde på måfå in till Östmark och hittade ”det rätta” Elvisfiket. Som heter Memphis café…. 🙂


Man tror verkligen inte det är sant när man ser detta 🙂 Helt skruvat 🙂 Dessvärre var det nu omgjort till Pizzeria (väldigt god sådan), men det kändes sådär.. 🙂 Kombon känns väl kanske inte helt 100%-ig 🙂

Alldeles bredvid detta fik ligger en handarbetsaffär – där innehållet kanske kändes…. ”varierat”….. 🙂 🙂


Jag hittade ”min” mössa! 🙂 Fegade dock ur, och köpte den inte. Lite ångrar jag det faktiskt! Snyggt? 🙂

Eftersom vi gjort denna tripp förut, så kan jag känna att vissa stopp valdes bort denna gång – vi visste ju vad vi ville se. Något man INTE bör välja bort är fästningen i Kongsvinger……


…detta var faktiskt ”breath-taking”….


Det tar faktiskt inte lång tid att åka till Kongsvinger, och kanske är värt lite mer besök än det får av svenskar. Och man dessutom tänker på andra världskriget, och hur illa det var för Norge, och hur nära det låg oss geografiskt. Usch.


Jag brukar vara väldigt lat med att byta objektiv på kameran. Har jag ett objektiv på kameran får det sitta där, och så anpassar jag bilderna till det objektivet som sitter på kameran. Men i sommar har jag faktiskt bytt objektiv och lekt lite. Här sitter mitt fish-eye på  🙂

Detta är en alldeles suverän tripp att göra. Jag kan sakna ”nyhetens behag” nu när vi gjorde den för andra gången. Man skulle nog behöva ”spetsa” till det på nåt sätt för att väcka nyfikenheten. Nu åkte vi förbi en del ställen bara för att vi hade gjort det förra gången – och då mister en del av resan sin tjusning.

Nåt som däremot inte mister sin tjusning är denna kung…(Inte Elvis nu alltså.. 🙂 )


När vi svänger in på vägen hemåt, så sitter jag och tänker att det var länge sedan vi sett en älg. Men, tji fick jag – för där stod den! Skogens konung! Så jäkla pampig! Sedan är man ju glad att man inte lägger den på kylaren på bilen. I vägkanten är den betydligt vackrare 🙂

Gör denna trippen om ni kan! Den är suveränt rolig! Nu ska vi se om vi kan göra om den igen – och att se om den går att variera lite mer! Går säkert! 🙂

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: