Om semestern började bra, så kan man säga att veckan som följde så steg den positiva känslan med ungefär tusen procent…

Vi åkte på torsdagen ner till Landskrona för att hälsa på min släkt. Ett boende på booking.com visade sig bli en fullträff….


…eller vad sägs om det här. Ett hus alldeles för sig själv. Mitt i den skånska myllan. Granne till ett flygfält för småplan – vi hade fullt sjå att bara sitta i fönstret 🙂 Träffen med släkten blev precis vad jag behövde. Underbart att träffa någon som känner hela mig, från barndomen och framåt.

På fredagen ställdes kosan mot Falkenberg, en konsert med Jill Johnson stod på schemat. Ingen artist som jag lyssnat jättemycket på. Konserten var kanonbra, men själv stod jag stum av beundran inför hennes gitarrist – som sopade golvet med övriga i bandet. Tyckte jag alltså 🙂


Jills veranda?  🙂


Att sedan några av de övriga i sällskapet fick en liten kram av Jill får väl anses som en bonus. När Terje kom vände hon och gick 🙂 Konserten var på ett ställe som heter Ståhlboms café, och kan rekommenderas. Kanontrevligt!

Lördagen – var bokad till ett besök på Vallarna! Jag är ”hooked”, det bara är så. Det ÄR billig humor, det är jag den förste att erkänna – men jag gillar konceptet. Man går verkligen all-in på Vallarna med caféer och prylar. Årets upplaga var tyvärr lite sämre än förra årets, men det gör liksom inte så mycket.


Sedan blev det ett besök på ett annat ställe också. Men vi lovar Terje, vi ska inte berätta för din mamma vad du gjort! 🙂

Det var ju ett fotbolls-VM under tiden vi var i Halland, så förutom att vi hann med att träna löpning – så skrek vi fram Sverige till vinst. Eller, vi försökte i alla fall…


Kan det vara så att Sverige lade sig frivilligt med tanke på sina supporters? 🙂 🙂 🙂

När man besöker Falkenberg är det ett ”måste” att besöka Pizzeria Napoli. Ni får googla själva, men det är ett ställe som är så oerhört läckert och deras pizzor är ”to die for”! Själva pizzerian är belägen i en gammal bensinmack, och man sitter och käkar i ett partytält, men det hör liksom till. Kolla upp, och åk sedan dit!

Vi drog sedan vidare till ett ställe som heter Red Fox, och hit måste ni också åka! Gode tid! Världens roligaste engelsman som serverar egenbryggt öl, och som gjorde så mycket för atmosfären på stället!


Ett sinnessjukt kul ställe där ölen smakade så gott – och hade rätt så egensinniga namn 🙂


Man fick kolla hemsidan och välja vad man ville dricka 🙂 Hemsidan är alltså griffeltavlan nedan 🙂


Terje tog ett flight-deck med 5 olika sorters öl – och fick bjuda ”tanten” på några munnar…


Kuriosa från detta ställe? Borde finnas en öl som heter Karate kid och vara uppkallad efter mig. Jag råkade fånga en fluga som jag tog död på. Med ett blixtsnabbt handgrepp 🙂 Det vara bara det att i min skalle var det en geting. Så jag rusade upp och skrek till, skrämde de som satt vid bordet, och höll på att vrida axeln ur led 🙂 🙂 Men snabb var jag! 🙂 Och ont som tusan gjorde det i axeln 🙂

Efter detta otroligt udda, men roliga ställe, åkte vi till Paradiset. Heter Ästads vingård. HÄR kommer jag troligen att fira någon av mina födelsedagar! Så vackert. Så otroligt läckert ställe. Det går inte att få fram detta ställes otroliga skönhet, men ska försöka…


Här är reception och restaurang och vinkällare.


Vinrankor…Eller ja, Annki och Mikael, men….jaja… 🙂


Sådana här hus kan man hyra, och har ni sett – inte ett dugg vackert?! Väl? 🙂 Det finns ett antal hus liknande detta, och alla såg lika vackra ut! Och det bästa av allt. De går att hyra!


Undrar om jag inte bokar ett boende här i november nästa år. Jag känner nån som fyller jämnt då 🙂


Typisk orutin…kolla vem som hamnat med på fotot.. 🙂 Kallas att ”göra en Maria” 🙂

Annars är det denna bild som så himla mycket kännetecknar vår vistelse i Falkenberg…


Det var såhär det såg ut och kändes under hela vistelsen. Bara skratt och ett otroligt härligt välmående. Och otroligt goda Denniskorvar! 🙂

Förutom alla dessa saker jag visat här, så hann vi med några timmar på stranden, åkte till Båstad med omnejd, var på otaliga fik, shoppade, löptränade, åt otroligt gott – skrattade desto mer – och inte en enda gång kändes det som att det blev för mycket. Tvärtom, det gav energi. Jag tror att dessa första dagar satte ribban för övriga semestern, som blev en av de bästa jag haft någonsin.

Jag gillar när livet är enkelt – och här var livet så enkelt och okomplicerat som det bara går. Mums!


Denna bild från ett fikaställe utanför Båstad med ”hygglig utsikt” får visa detta landskaps totala skönhet. Och stillhet. Fast den infanns sig efter vår vistelse 🙂

4 reaktioner på “Aktivitetscenter Falkenberg!”

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d