Drönare eller icke drönare? Icke, säger jag – drönare säger Terje 🙂 Kan mitt motstånd mot denna tingest ha att göra med att kärringen har höjdskräck?

Under de helt magiskt varma majkvällarna så var vi otroligt mycket ute och fotade. Han testkörde drönaren, och jag passade på att ligga ner och fota makro. Jag har varit inne på det förut, jag är lite on-off när det gäller makrofoto. Man, eller i alla fall jag, måste vara på rätt humör för att det ska funka. Eftersom jag kör med manuell skärpa så blir jag otroligt trött i ögonen efter ett tag. Å andra sidan, att ligga och bara vrida runt en kamera och leta lämpliga motiv är egentligen bara kul!

Man ser det stora i det lilla liksom….


…till exempel att grässtrån är magiska att fota – och de finns ju ”där” hela tiden. Det här är en ”Susannebild” för mig. Det är de bilderna där det är tre saker i bilden, och där en av detaljerna är lite undanskymd. För det är ju så, hon är alltid med oss även om hon inte är här fysiskt…


Maskrosor. Lika lite som jag gillar att fotografera vitsippor, lika lite gillar jag att fota maskrosor. Jag får helt enkelt inte till det. Här har jag testat med vattenfusk (man ligger med en sprayflaska och sprutar vatten, så detta är ingen morrondagg inte 🙂 ), men….nja…

Under tiden som jag legat och fotat, så har jag haft en liten goding till gubbe som testkört sin drönare….


Har ni legat under en drönare nån gång? Inte? Det ”blåser” en del av propellrarna kan jag säga. Funkar det bra ihop med makro? Nope. Inte ett dugg. Kan meddela att Terje har en del ”fulfingrar” på film… 🙂 🙂 🙂


Just den delen av mig som behöver avkoppling har njutit dessa kvällar när vi varit ute. En del bilder håller inte riktigt måttet. Skärpan sitter inte till hundra procent. Ibland på grund av ”karl med drönare”, och ibland på grund av ”darrig fru” 🙂 Räcker det att jag ler och är lite charmig nu? Blir bilden bättre då? 🙂 🙂

Men så kommer då det små guldkorn, när man inser att resultatet kanske håller som kandidat till årets bild…


Jag har ungefär en miljon varianter av denna bild där skärpan ligger på olika ställen. Att bestämma sig för rätt variant, och rätt form av bildbehandling blir en angenäm upplevelse – jag behöver bara anamma lite tålamod – för det där med att bestämma vilken variant jag gillar – mmm….det är en resa i sig 🙂

Fast det kan lika gärna bli så att bilden ”dör” för mig, och blir ointressant – än har det inte hänt – så håll tummarna för att kärleken fortsätter 🙂

Så det där med drönare kanske inte är så dum i alla fall – jag kommer ju ut på makrofoto 🙂

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d