Det kommer nog att bli en del skakisar framöver. Som alla förstått så har bilderna suttit som en smäck sista tiden – och det känns som att jag hittat tillbaka till det som jag brinner för. Vi fotograferar ju en del för Åmåls 375-års jubileum, och det blir ju helt andra sorts bilder där, vilket ökar behovet av mina favoritobjekt 🙂 När vi för några veckor sedan skulle fotografera ett släktforskarevent, så kände jag att min kamera inte betedde sig som den brukade. Jag kunde inte ”trycka av”, och det jag såg i sökaren kändes inte bra. (Det blev mööörkt där 🙂 ) Givetvis inträffade det när jag skulle fotografera ett porträtt, och hjärtat slog i 120 knyck. Jag höll tummarna för att det skulle vara tillfälligt, åkte hem och gjorde ren kameran – och problemet fortsatte. Hade kameran en dålig dag? Jag hoppades ju det…

Så vi åkte ut dagen efter för att testa den lite…


Verkade fungera….


Vi hittade en dunge mellan Säffle och Åmål, där Terje redan på min röst hör att han ska bromsa. Det brukar suckas, andas lite konstigt och låta i största allmänhet. (Nej, det är inget annat vi gör 🙂 ) Det var dessvärre när jag tog denna bild som jag begrep att jag var tvungen att lämna in min kamera för reparation. 1,5 år gammal.
Ni som känner mig och min kärlek till tekniska prylar vet att jag får en liten hobbydepression i dessa lägen. Jag har ett litet kärleksförhållande till mina kameraprylar, och är lite småkär i dom – så att vara utan dom i ett par veckor kändes sådär  🙂


Det kvittade att skakisarna blev jättebra, vi hade en liten avskedsföreställning jag och min lilla 7:a Mark… 🙂


Det var bara att inse att den lilla raringen skulle få göra en tripp till Mölndal, en vecka före Åmåls stora födelsedagskalas. Man alla mina misstankar kom på skam. Jag skickade in kameran samma dag som jag opererade min finger, och mindre än en vecka efteråt hade jag den igen. 2 dagar före födelsedagskalaset. Otroligt! Och den reparerades på garantin 🙂 Ja, jag gick och köpte mig en trisslott sedan, för det kändes verkligen som att jag hade vunnit högsta vinsten!

Nu har vi lärt känna varandra på nytt, och det är en angenäm upplevelse – han är ju bara så bra min lilla svarta älskling! 🙂

 

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d