…från alldeles nyss.. 🙂

Jag har haft ett litet samarbete ”just for fun” med en vän. Fick förstås frågan hur vi skulle ”lösa detta”. Hallå, eller – karln är ju fotograf 🙂

Man kan tro att jag gillar att vara framför kameran, men inget är mer fel. Jag avskyr det, men testar med jämna mellanrum. Oftast brukar det vara när Terje ska ställa in nåt läge på kameran, och ber att jag ska ställa mig i nåt hörn och göra ”ditten eller datten” 🙂 Sedan snor jag dessa bilder, eller rättare sagt – jag brukar puta med underläppen och fråga om jag kan få en kopia. Såklart jag får! 🙂

Men tillbaka till det som detta inlägg  kommer att handla om 🙂 🙂 🙂

Jag brukar ju som sagt vara personlig försökskanin, och känner mig rätt så bekväm med Terje. Att vara framför kameran brukar däremot dra igång varenda komplex jag har och lite till, men skulle aldrig någonsin låta det hindra mig. När nu Niklas, som jag hade samarbetet med, frågade om han kunde göra nåt för mig så funderade jag ett tag. Vi kunde gå ut och snacka foto – men nej, det var nåt annat som gnagde i mig. Jag tycker så otroligt mycket om hans svartvita bilder, och hans sätt att behandla bilderna. Han har hittat helt rätt i hur han bildbehandlar sina foton. Jag är inte tokförälskad i svartvita foton, men hans monokroma bilder är ”smashing”. Skulle jag våga fråga honom om han ville fota mig? Jag funderade på detta i några dagar. Och beslutade mig för att inte säga något. Vi struntar i det, jag krånglar förmodligen bara till det. Men nej. Sluta fega ur nu Maria! Så jag frågade, och fick ett ”självklart” till svar.

Men jag fick en motfråga också, hur ville jag bli fotad? Vad han fick för svar? ”Fota mig, som du ser på mig” 🙂 🙂 🙂


Och det är på detta sätt – en tjej ( 🙂 ) som har många bollar i luften, och som trivs med det. Jag brukar för det mesta hålla igång dessa bollar, utan att alltför många trillar mellan stolarna. Faktum är att jag gillar när tempot är högt. Det är sådan personlighet jag har. Jag har gjort min beskärda del av terapi (borde alla få möjlighet att göra förresten), och vet därför precis ”hur jag är”. På gott och ont 🙂
Bollarna? De stod Terje och kastade. Info: innebandybollar är inte så mjuka som de ser ut att vara 🙂


Detta är ett utslag av Terjes humor. Istället för att kasta bollarna en och en, slängde han iväg hela rasket på mig  🙂 Nej, jag fångade dom inte 🙂 Men det var jäkla kul de där sekunderna när jag faktiskt funderade på att fånga korgen 🙂


Och detta är ju faktiskt jag 🙂 Väldigt mycket jag 🙂


Jag är en otroligt glad person. Och gillar att vara det – man får väldigt mycket mer energi på detta sätt, och man gör andra glada  🙂 Fast det kan faktiskt vara skönt att ta en bild på raka motsatsen just därför…

Niklas bad mig att ta med hörlurar (vilket jag förstås inte såg, utan fick be herr Olsen åka hem och hämta 🙂 ) Det visade sig att han sett en hel del löparbilder på mig på mitt Instagram, där jag har hörlurar på mig. Om han bara visste hur mycket ”jag” det är….
Mitt personliga Instagram har ni här! Jag är mycket mer aktiv där än på Facebook… 🙂 Det kontot som är kopplat till denna blogg hittar ni här!


Min bästa avkoppling, när jag någon gång tar det lugnt – lyssna på allsköns musik! Min bästa energipåfyllare näst efter Terje 🙂 Älskar att sitta och hålla på med mina bilder och lyssna på musik. Det ger mig den energi jag behöver! Och lyssnar massor när jag springer!


Älskar dessa bilder, bara så ni vet! 🙂


Och vet ni, det kändes inte alls obekvämt att ta dessa bilder, snarare tvärtom! Jag kände mig otroligt avslappnad och bekväm, annars hade inte bilderna sett ut på detta sätt. Och ingen är gladare än jag att jag tog mod till mig att fråga.

En timmes skratt med trevligt sällskap och hårda innebandybollar – kan man önska mer av livet?

Alla dessa bilder är alltså tagna av en kille som heter Niklas Olsson och har sin hemvist dels på Facebook om ni söker på Nofoto, men även på denna hemsida! 

4 reaktioner på “#throwbackthursday”

    1. Men sötaste lilla rara du ??? Jag älskar dessa bilder, och känslan att kunna vara helt naturlig på bilderna var så himla skön!

  1. Den bilden med alla bollarna i luften är så jäkla häftig! Men alla bilderna är verkligen DU! Min fina vän och härliga kvinna! ???

    1. Tack raring! Ja, han har verkligen fångat mig och min personlighet. Men först och främst fick han mig otroligt avslappnad!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: