För 50 år sedan föddes en otäck liten unge… 🙂 Jag var 8 år när denna hemska person såg dagens ljus – och blev samtidigt moster. Hur hemskt var inte det? 🙂 Min enda ”referens” var Pelle i Saltkråkan. Han var morbror i den serien, och hur häftigt var det? (Inte ett dugg… 🙂 )

Denna lilla tös fick namnet Ulrika, och var som ni ser inte ett dugg söt… 🙂


Ni ser hur jobbigt glad hon är va? 🙂 Till råga på allt så kunde hon sova var som helst, något som undertecknad aldrig gjorde som liten. Och som jag såklart fick höra.. 🙂


Härma skulle hon göra också. Allt som jag gjorde gjorde hon  🙂


De första åren hade hon det inte lätt. Ulrika var första barnbarnet i vår familj, och både min mamma och pappa älskade henne mer än livet självt – och det gjorde mig otroligt svartsjuk. Otaliga var tjuvnypen hon fick utstå från mig. Ett speciellt tillfälle som hon gärna pratar om, och som jag skäms oerhört över är detta. Hon skulle hjälpa till att duka middagsbordet, och öppnade besticklådan. Men ser ni – då var jag raketsnabbt framme och smällde igen lådan. Där satt hennes fingrar fast, och jag fick en hel del skäll. Befogat 🙂


Fast jag lärde mig att stå ut med denna tjej, vi var ju så lika egentligen… 🙂


Samma intressen har vi haft genom livet. Musik och fotografering. Och nu på senare tid även lusten att motionera 🙂 Fast Ulrika har 100% mer bollkänsla än vad jag någon gång kommer att få…


Det är bara en grej – hon blundar ALLTID på kort! 🙂 Detta är långt ifrån den enda bilden. Jag skulle ha kunnat göra en ”blinka-kavalkad” här – men är man snäll moster så är man… 🙂

Ett stort rungande grattis på din födelsedag Ulrika! Hipp hipp hurra från mostera! 🙂

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.