När jag gör inlägg till denna blogg försöker jag att ha lite fiffiga ”ingångar” eller fräcka titlar. Ibland kommer jag på rubriken direkt, andra gånger tar det helt stopp. Som idag.. 🙂 Då brukar jag gå in på Spotify, eller Filmtipset. Funkar varje gång 🙂

Bilderna till detta inlägg tog jag när jag var riktigt arg, så arg så att jag inte kunde koncentrera mig utan bara satt och ”frustade”. När man är arg, så tenderar man att bara gå i cirklar. Det är inte så fiffigt egentligen. Är man dessutom skorpion som jag, så planerar man dessutom hämnd. Inte vackert, men så är det.. 🙂 🙂 🙂 Den gruvligaste hämnd man någonsin kan komma på 🙂 Eftersom jag var så arg kände jag att jag behövde skifta fokus, och istället koncentrera mig på annat. Vad jag gjorde? Plockade fram makrot 🙂

Med makrot framför ögat måste man koncentrera sig för att få skärpa, och min tanke var att jag skulle försöka få bort tankarna lite från vreden, och i och med det bli lite gladare.

Så fram med kameran alltså…


Det låter väl lite knepigt när jag skriver att man måste koncentrera sig för att få skärpa i bilden, och så lägger jag upp en som i allra högsta grad är oskarp… 🙂 Men det finns ett ställe där den är lite skarpare, och det var menat så.. 🙂


Det här med att fota blommor alltså. Det är verkligen inte min grej.. 🙂 Jag tycker bara bilderna blir tråkiga. Försöker att få en egen vinkling, men hur får man en tulpan att bli lite upphetsande på bild? 🙂


Jag övergick förstås rätt snabbt till andra detaljer och vinklingar på denna blomma. Var inte vasen oerhört mycket roligare?


Denna ger mig lite vårkänsla. Drar mig för att bli arg, men kanske är bra för den kreativa ådran? 🙂

Jag har bestämt mig för att bli lite rakare i mitt sätt att vara i år. Jag har inte varit så personligt berörd av #metoo, men den har fått mig att titta lite på mig själv. Vad jag vill ha i mitt liv är jag ju ansvarig för själv, eller hur?
En av våra böcker på Linnéuniversitetet har också varit helt suverän. Den handlade om härskartekniker. Man kan bli utsatt för det, men även vara den som trycker till andra. Både i stort och smått. Så för mig var den boken som en riktig ”eye-opener”. Fast att styra skutan, det får jag göra alldeles själv! 🙂 Jag är ingen feminist, för mig är alla människor lika mycket värda. Vi ska bedömas lika, och jag ska som kvinna på grund av mitt kön inte behandlas sämre eller annorlunda än en man. (Lite feminist är jag nog 🙂 )

Funkade kamerasessionen till att få bort vreden? Det tog ett tag, men makrot hjälpte det på vägen – works every time.. 🙂

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.