2005 lämnade jag Åmål och flyttade till Göteborg.
Mitt fotointresse startade i början av 2000-talet när jag gjorde några tappra försök att lära mig min första analoga systemkamera med blandat resultat (ett kamerapaket som inhandlades när jag bokat en resa till Kenya 🙂 ) Jag kände att steget dit jag ville med bilderna var stort, och det kändes som att jag ALDRIG skulle kunna styra över bilden när jag bläddrade igenom manualen! Hoppade därför på en kvällskurs som var på 5-6 tillfällen för att komma över första tröskeln och komma in i systemkameraträsket – efter det gick jag med i en fotoklubb där jag snabbt träffade likasinnade. Jag har bra kontakt med dessa fortfarande och vi är faktiskt ute och fotar emellanåt. Där har ni ett tips för att komma framåt med sitt fotograferande, ha regelbundna träffar med andra som fotografer och få inspiration genom dem.

Till en början fotade jag allt som kom i vägen för linsen som till exempel landskap och även små kryp. Jag upptäckte ganska snabbt att det var det levande jag ville fånga.  Djur och människor… jag gillar samspelet och att skapa nåt ihop med dom. Det har blivit mycket hundfoto eftersom jag skaffade hund 2010 och det var enkelt att få med dom ut på fototurer, inget gnäll från dom utan dom ställde alltid upp. Jag har haft foto som yrke de senaste 6 åren och idag har jag eget företag inom foto, NOFOTO. där blir det mest bilder på folk och hundar men även en och annan skruv läggs i produktfototältet.
Fotograferingen har betytt väldigt mycket för mig, genom den har jag skapat många nya relationer med folk och fått många nya goa vänner.

Jag har ett otroligt kul projekt på gång just nu som jag funderat på ett tag, och nu verkar det faktiskt som att det blir något av. Under året som har gått har jag fotat några ”Åmålsprofiler” när jag varit hemma på besök. I början hade jag egentligen ingen plan för det, utan var mest en ”kul grej” och att det kanske till och med skulle vara svårt att få folk att ställa upp – men det har bara varit positivt från alla jag varit i kontakt med.
I samband med att Åmål fyller 375 år -2018 kommer jag ha en utställning med dessa bilder i Åmåls konsthall, i detta nu väljer jag ut vilka bilder som ska vara med och några fler personer ska hamna framför linsen…vi ses där hoppas jag ? !

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.