Äntligen är dagen här! Årets bild!

Jag blev uppringd i juli månad av Tina , som undrade om jag kunde ta bilder till hennes hemsida. Hela mitt inre skriker neeeeeeeej vid sådana tillfällen! 🙂 Samtidigt är jag sådan att jag helt enkelt måste kasta mig utför stup med jämna mellanrum – kalla mig kicksökare om ni vill 🙂 Jag blir helt enkelt skitnervös när man vill att jag ska ta porträtt. Jag fixar det inte, men inser att jag glimtar till ibland 🙂

Jag hörde mig i alla fall säga ja – och vi började bolla fotoidéer fram och tillbaka en stund, för att få en idé om vad vi skulle ha för sorts porträtt. Fast är det nåt jag lärt mig, så är det att dessa fototillfällen aldrig blir som man tänkt sig. Det som till en början strulade vid denna fotning var att vi inte hade något bra ljus. Det var för ljusfattigt, och den lilla strimma som fanns kom från fel håll. Det är då man får försöka komma på idéer som funkar. Till slut gick vi till fältet där denna bild togs, och plötsligt känner jag i maggropen att magin infinner sig! Från detta ställe har jag hur många bra bilder som helst, jag kunde ha valt vilken som helst av dom. Skärpan sitter som den ska, ljuset är magiskt, ”känslan” är där – helt plötsligt så funkar det bara.

Så – årets bild är denna på min fina vän Tina… 🙂

Fast jag får nog lägga in en bild till, som inte blev årets bild – fast den hängde med ett tag.. 🙂


Vi började i januari med att på Instagram lägga ut en makrobild per månad fotad med bländare 2.8 (för er som inte fotar, det är lite trixigt med bländare 2.8. Om man skakar det allra minsta, så blir bilden suddig, typ.. 🙂 ) Jag har lagt ut en bild varje månad, och har tyckt att det är ”sådär” roligt. Jag brinner helt enkelt inte för makrofoto längre. Dessvärre, för det är verkligen så himla meditativt att fota dessa bilder.
I alla fall – detta var första bilden jag tog. I vår diskbalja, där jag hällde i massor med diskmedel, en redig ”dutt” med karamellfärg och sedan en ringblixt (det är den ni ser i bubblorna.) Jag tyckte faktiskt att dessa bilder blev rätt hyfsade, och det tyckte man tydligen på Fotosidan också – för denna bild tog sig ända in i ”Galleri fotosidan”! Kul! Och jag blev väldigt förvånad… 🙂

2 reaktioner på “#throwbackthursday – årets bild!”

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.