Inläggen här blir lite beroende av vad som händer i mitt liv, nåt annat vore konstigt. Just nu läser jag way to much känns det som…. 🙂 Fast det är faktiskt rätt kul. Jag jobbar lite heltid, och läser två kurser. ”Sociala medier” heter den ena kursen, och ”Kommunikation mellan människor” heter den andra. Någon fritid existerar förstås inte alls. Tiden jag har spenderas med dator eller böcker i knät. Helt självförvållat, så det är inte synd om mig.

Kursen om kommunikation är speciellt intressant. Det här med ”vad jag säger och vad du hör” är så himla rätt. Man är färgad av vad som hänt tidigare i livet, och ”hör ibland fel” tack vare det.  När man ibland blir stup stollig på folk som ”hör fel med flit”, kan det ju bero på just detta.

Vi var några som pratade häromdagen om något nytt beteende som håller på att etableras – det kallas ”mobilen på bordet” 🙂 Jag är egentligen helt emot det, sitter jag och umgås med någon så ska inte mobilen var framme. Det är distraherande, och man kollar mobilen hela tiden – fast man inte vill. Jag syndar också. Fast jag är övertygad om att alla tycker beteendet är störande.
Men så var det en person som sade att det kanske skulle vara ett sätt att umgås och passa på att lära farmor/mormor lite om mobilen, och samtidigt få ett nytt sätt att umgås. Så jag tror ta mig tusan att jag börjar ändra uppfattning….
(Fast vi var förra veckan på en föreställning med Henrik Schyffert, där han helt sonika tog mobiltelefoner ifrån 3 personer på första raden. Bästa grejen i år – de satt och filmade honom konstant. Blev jubel i lokalen kan jag säga.. 🙂 )

Vad har bilden med allt detta att göra? Egentligen inte så mycket. förutom en allmän känsla att sättet att umgås med äldre har ändrats över tid – på gott och ont. Och jag kan känna lite medlidande med de som är äldre nu. Det är så himla mycket att ta in när det gäller teknikutveckling, och snacket som följer med. På ett sätt kan jag faktiskt sakna de större släktträffarna som man hade förr i tiden, för då ”umgicks” man. Numera känns det som att detta görs över nätet. Fast utveckling är bra. Tror jag… 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.