Huja, när ni läser detta har jag nog gjort den mest omvälvande förändringen i mitt utseende på många många år… 🙂 Skitnervös har jag varit, men behövde göra detta.

Jag lovade mig själv för några år sedan, att när jag fick grått hår skulle jag minsann aaaaldrig färga bort den nya hårfärgen. HA! Det sket sig redan från början. Anledningarna var flera. Om de grå hårstråna ändå kunde växt ut lite jämnt fördelat hade jag aldrig använt färgtuben, men så fiffigt är det inte. Såg ut som jag hade fläcktyfus i håret. Helt vanlig på vissa ställen, och kritvit på andra. Sedan är det så att jag kände mig gammal i det grå håret, så löjlig är jag…så färgen åkte i mitt hår med allt tätare mellanrum.

Fast nu är det ju så fiffigt att det faktiskt är lite ”inne” att färga det grått, och som någon klok person sade till mig: ”Är det nån gång du ska låta det grå komma fram, så är det väl nu?” Så ja…just i detta nu sitter jag och får fram den grå färgen. Och darrar. Och svettas. Brrrr…..Men det är nu det ska ske. Basta! 🙂
Förr om åren var jag mycket tuffare och ändrade frisyrer ständigt – den delen har jag saknat lite – så man kan väl lugnt säga att jag tar igen det i ett nafs nu  🙂

Fast det har varit lite intressanta frisyrer genom åren….


Den luggen går inte av för hackor… 🙂


Det var inte så många år sedan (eller, det är det nog om jag tänker efter 🙂 ) som man permanentade sig med jämna mellanrum. På mig bet permanenten som cement. Jag hade den nästan i ett år och det tog tid innan det växte ut. Just denna frisyr hatade jag – och att då vänta ett år på att den skulle försvinna….


Under tiden såg det såhär ovackert ut… 🙂

Jag har aldrig haft tålamod att låta mitt hår växa ut och bli långt. Fast det var en gång som det var bra nära…..


Jupp! Hår i hela ansiktet 🙂 Men jädrar så stolt jag var över den där lilla tofsen! Det var förresten under de där åren som det var modernt att bara ha ”kammarna” i håret, och låta resten hänga.


De där åren i slutet på 70-talet och början på 80-talet ja. Mycket permanentat var det 🙂 Det var under de här åren som man permanentade som en krans runt hela håret, fast överhåret var rakt. Det var inte snyggt ens då 🙂 Och ALLA gjorde det. Fast visst är det där med hårmode lite spännande? Jag kan däremot känna att det var lite mer uttalade hårmoden förut, än vad det är nu.

Men nu är det alltså modernt att färga håret grått. Det slipper jag, eftersom jag har det naturligt – så resultatet idag kommer att bli spännande och jag är rent ut sagt förbaskat nervös 🙂

Och skulle jag ångra mig finns det ju alltid peruker.. 🙂

4 reaktioner på “#throwbackthursday”

 1. Ha ha…har precis liknande funderingar, och har försökt låta bli att färga…men det ser ju så illa ut med grå utväxt…men…nu har jag nog nästan bestämt mej för att klippa håret rejält kort och därmed klippa bort färgen och så…faanmej låta bli att färga håret igen….så himla skönt att slippa färga!!!!

  Den som lever får se!
  Suck….vilket problem! =)

  1. Du vet det där med tålamod? Sånt har inte jag ??? Så min lösning blev att bleka fram det grå istället. Tog några timmar, men nu är det klart!

 2. Jag har inte färgat och slingat håret på flera år! Så nu är mitt hår råttfärgat med grå inslag samt riktigt ljusgrå polisonger! Väntar på att hela håret ska bli så grått som de rent ut sagt jäkla polisongerna, nu får jag klippa bort dom hela tiden!
  Såg ju resultatet Maria! Det var skitsnyggt! Snygg är du alltid, men det var verkligen fint! Kramis från ”råttan” ??

  1. Tack sötnos! Ja, nu ångrar jag nästan att jag inte gjort det tidigare faktiskt! Fast det är precis som du säger den där ojämna delen av det grå som är kämpigt! Och som sagt, nu är det ju inne med grått ???

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.