”Vad innebär det att vara sann? Är det att alltid säga vad man tycker, eller handlar det mer om att våga vara den man är eller göra det man vill? Att inte skämmas för den man är oavsett vad andra tycker eller tänker om en? För mig handlar sanning om frihet. Frihet att vara den jag är och att skapa mitt eget öde. Frihet från bindningar till andra människor och en frihet för min själ att växa och att utvecklas. Detta har inte alltid varit en självklarhet. Det tog för mig lång tid med terapi och utbildningar för att förstå att det verkligen inte spelar någon roll vad någon annan tycker om mig och mina val. Jag har tidigare alltid varit till för alla andra. Det var något jag lärt mig av mina föräldrar och av samhället. För visst är det ofta så, vi ljuger för oss själva och andra hela tiden. Vi övertygar oss om att vi visst är lyckliga, att vår relation kan förändras, att vi inte alls är trötta på vårt jobb och så vidare. Vi ljuger för andra för att inte vara obekväma, små vita lögner eller stora. ”Gud vilken fin frisyr! ”Det kommer säker bli bättre!” ”Jag älskar dig.”

Vi lägger oss inte i, vill inte provocera. Vi kan ju bli utstötta och tvingas möta andras obehagliga känslor om vi gör det.

Först nu förstår jag vad det gör med min själ när jag hela tiden gör avkall på vad jag vill, på vem jag är. Det jag slipper möta utanför mig, måste jag i stället möta inom mig. Lögnerna omvandlas till stress, oro, ångest. Ett stilla nötande på den egna integriteten.

Det tog lång tid för mig att stå för att jag är ett medium, att jag jobbar med energiterapi, att jag är övertygad om att vi är något mer än bara vår fysiska kropp. Jag minns hur jag i tidiga 20-års åldern hade ångest i flera veckor när jag skulle berätta för min dåvarande pojkvän att jag gick en healingutbildning. Jag var så rädd att han skulle tycka att jag var för flummig att vara med. I själva verket var jag rädd för att inte bli älskad för den jag egentligen är.

Det är svårt att vara den som sticker ut, den som inte, tänker, tycker och gör som alla andra. Det är också obekvämt att vara den som vågar säga sanningen, den som utmanar och inte sopar något under mattan. Alla människor vill inte höra sanningen, varken om sig själva eller om världen i stort. De flesta tycker att det är trevligt i den lilla bubbla man skapat sig, där det finns en rutin och där framtiden går att förutsäga. Jag vill inte leva så. Jag vet nu att det egentligen inte går att kontrollera livet. Hur mycket man än försöker. Vad som helst kan hända när som helst och det är också det som är så fantastiskt. Mitt verkliga liv började först när jag slutade kämpa emot och började våga släppa taget. När jag vågade äga den jag är och all min kraft. Jag skulle aldrig någonsin byta det mot att vara bekväm och passa in.”

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.