Vilken av resorna är värst under Allsångsklassikerns 130 mil? Jag tror nästan att det är resan mellan Stockholm och Halden. Dels ska man tillryggalägga 50 mil i bil. Och efter att ha åkt Åmål-Göteborg-Stockholm på två dagar, så värker rumpen rätt så ordentligt redan. I alla fall på mig. Inte nog med att vi ska hemåt och passera Åmål. Vi ska förbi stan och åka vidare!
För att lura skallen åkte vi över Årjäng.

Föga anade vi att denna dag skulle bli den bästa på hela trippen…..


Vi kommer fram till fästningen och tar en liten födelsedagsfika med Terje. Att de genrepar inför kvällen hör vi ända till kafét där vi sitter. Alltså ingen idé att köpa biljetter än. Tror vi.
Så småningom går vi fram till dessa personer ni ser på bilden. Killen till höger är en försäljare ut i fingerspetsarna. Han talar om för oss att det är mycket bättre vi tar sittplatsbiljetter istället för ståplats. Det skiljer ju inga pengar ju. Sagt och gjort. Vi klämmer dit med fyra biljetter! Då går Terje igång! Visar upp t-shirten och diplomen, och börjar berätta vad vi håller på med. Varpå tjejen i mitten vaknar. Det visar sig att hon jobbar backstage med sändningen! Yippie! Bulls-eye! Hon fotar våra diplom, kollar var vi sitter – och lovar att återkomma. Vi kommer att få underskrift på våra diplom även av Katrine Moholt!

Karln som säljer biljetterna går igång ordentligt, och vi upptäcker att bredvid biljettbordet står en bil som passar en av oss i sällskapet. Det står Berg bil på den. Kolla Mikael! Där är ju din bil! Försäljaren hänger på direkt. ”Bilen är min, du kan ta den! Här har du nyckeln” 🙂


Som tack för det fick han Mikaels filt 🙂

Jag sitter hela tiden och har ena örat mot själva allsången. Marianne, som jobbar på Allsång på Gränsens sociala medier, hade tidigt svarat mig och gjort klart att Terje kommer att hyllas för vad han gjort. Både att han arrangerat ”klassikern”, och att han fyller år. Jag är därför lite skraj att vi missar vad som händer. Och det gjorde vi tyvärr. Men Marianne – tusen tack för dina otroligt trevliga mess. Ni levererade och gratulerade Terje, och vi hörde inte tyvärr!

Eftersom vi ändå begriper att vi kommer att gå i mål med Allsångsklassikern, både i diplom och bild ber vi att få bli fotade…


Blir inte mycket vackrare än såhär? 🙂 🙂

Eller jo, det kan det faktiskt bli.. 🙂


Jeg elsker allsang? Förstår faktiskt inte norska, det var en t-shirt jag hittade nånstans 🙂 Kommer däremot ALDRIG att användas utanför våra lägenhetsdörrar 🙂

Som uppvärmare på denna allsång fanns en kille som heter Kapten Rödskägg. Han var inte så jättebra…


Men vi var i det läget så trötta att allt var bra, även denna man. Så hans sång har sjungits sedan dess. Vi bryter ihop lika mycket varje gång….

Eftersom vi nu satt som publik, rätt tätt, så var det svårt att fotografera, Därför är det rätt begränsat med bilder från denna allsång. 
I allsångshäftet så står priser på de olika sakerna man kan köpa. På denna huvudbonad står: ”Blommor för jålete” 🙂 🙂 🙂 Klockrent 🙂

De svenska artisterna som deltog denna gång var några som vi i Sverige kallat för Rednex, men som tydligen nu kallas ”Cotton eye Joe”


Fast hon heter väl fortfarande Annika 🙂

Under sista låten kommer tjejen vi träffat vid biljettförsäljningen, och säger att vi ska gå fram till scenen efter sista låten. Katrine Moholt kommer att träffa oss för att signera diplom. Va?! Läckert! Lite pirriga går vi fram mot scenen…

Det visar sig att det blivit lite grus i maskineriet, men Marie (som vi fått reda på att tjejen heter), frågar om hon kan få våra diplom så fixar hon det? Självklart! Terje ger henne diplomen, och hon springer iväg. Och får underskrift! 🙂


Här är Terje med vår nya idol! Hon gjorde mycket mer än vad hon behövde – och tack vare det gick vi iland med hela Allsångsklassikern!

Dessvärre har vi ingen bild på Terje när han får sina autografer i Halden, men man kan väl improvisera lite? 🙂


Så här är bilden på Terje och Katrine! 🙂

Var vi i bild då? Yes! Och denna gång var vi med riktigt ordentligt! Jag var till och med i närbild… 🙂 MEN – sjuan visar bara ett avsnitt åt gången på sin playkanal, och det är svårt att få tag på gamla sändningar. Därför har jag fått leta en del på youtube.


Fyra vita t-shirtar i rad. Yes! Där sitter vi!

Mission accomplished! Och några veckor efter denna hysteriskt roliga tripp så fick vi våra medaljer, med gravyr och allt! 🙂


Vi var tre stycken som gjorde hela Allsångsklassikern. Jag, Terje och Annki. Lena Landberg har fångat oss på bild.

Tusen tack till dig Terje, du är en stolle – men störtskön! Vem mer än du kan komma på en sådan här idé och slutföra den? Som kan stå vid ett kravallstaket leende och jaga autografer och glatt berätta om din idé för varje programledare.
Men ni andra som var med, gode tid så härliga dagar detta blev! Ler fortfarande åt ”Lilla Björn, MP, klappa på tvåan för helvete, och kapten Rödskägg”. Det här gav mig precis den energin jag behövde. Värken i rumpen på grund av all bilåkning? Den står jag ut med! 🙂

Och ni andra! Jag har äntligen fått medaljen för Klassikern 2016 också! Tjoho! 🙂

4 reaktioner på “Allsångsklassikern Halden”

  1. Svårt med kommentarer…skrattar lyckligt, högt för mej själv, att jag fick vara med på denna smått galna resan med er alla❤ Tack så innerligt??

    1. Det här är en helt stollig resa, som är så kul att vara med om! Sedan gör det en hel del om man umgås med ett gäng likasinnade ?
      Puss på sig Annki! ??

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.