Efter att Terje fått Lotta Engbergs autograf på våra diplom, så var det bara att rusa mot bilen för att åka mot Stockholm. Förra året åkte jag och Terje till Borås, och sov där över natten. I år tänkte vi testa en annan variant – åka till Stockholm direkt för att vara på plats redan morgonen därpå. Så in i bilen, snabbt in på en Donken för käk, och sedan drog vi till huvudstaden…. 🙂

Det kändes lååååångt, och då satt jag ändå i baksätet och kunde ta det rätt lugnt. Sov emellanåt, men till största delen var vi vakna….


För att få tiden att gå i bilen lektes det en del med kameran, och vid fyratiden på morronen var vi slutligen framme. Hyfsat sliten i kroppen. Så det var bara att kasta sig i säng i lägenheten som Carina så underbart hade fixat.
Vad vi inte riktigt hade tänkt på var att frukosten serverades redan klockan 10, så klockan 10 intogs frukost 🙂 Fast vi var faktiskt pigga! 🙂 Vi gör ju Allsångsklassikern för bövelen.. 🙂

Vi packade väskorna och stack ut på stan, det gällde att allt var med eftersom vi nu skulle vara ute till inatt!


…träffade på dessa killar som ”skämmigt” upptäckte att de blev fotade… 🙂


…fick se Carinas arbetsplats (grymt imponerad), får man göra ett studiebesök? Vilken byggnad hon jobbar i? Det rätt pampiga huset rakt fram i bild. Jag skulle vilja ha hennes passerkort eftersom det står ”Sveriges riksdag”på det. Lite annat än mitt kort där det står ”Västtrafik” 🙂

Vi hade stämt träff med en Åmålsbo i förskingringen med fru. Hasselbacken på Djurgården fick husera oss en stund, och det var bara så skönt att sitta och bara vara….


Jag älskar lilla Åmål, så enkelt att gå ut och käka. Våra restauranger har varit fantastiska mot mig i kampen mot min matallergi. Aldrig någonsin har de varit besvärade eller tyckt att jag varit besvärlig. Hatten av för dom. Till min stora lycka är jag äntligen bättre i mina reaktioner, och kan börja testa att vidga mina vyer lite. Så gissa om jag njöt av att vara på detta ställe. Det var inte bara magen som mådde bra. Själen gjorde det också…

Sedan var det dags att börja dra sig mot Skansen. Vi behövde ju köa lite för att få plats så att vi syntes i tv (annars blir det ju inget pris, enligt Terjes regler 🙂 ) Två stycken i sällskapet utgick från start denna dag. Brad Paisley uppträdde på Gröna Lund. Hade jag hellre velat vara där? Yes. Ville jag riskera min medalj? Nix. Alltså följde jag med till Skansen 🙂


Såhär köar man vid ett kravallstaket på Skansen 🙂 Annki tog denna bild. Det var när man kom hit och fick sitta still som man kände hur trött man faktiskt var efter nattens bilfärd, och jag somnade sittande mot detta staket. Men lämnade inte min plats 🙂

Man gör lite olika inför sändning på de olika ställena. Göteborg kör sitt genrep tidigt. Skansen kör sin generalrepetition alldeles innan sändning. Hela programmet. Så bilderna från Skansen är faktiskt från repetitionerna denna dag…


Vi stod precis vid ”tungan” som går ut på scenen, och fick se rätt intressanta artister nära oss. Rätt nöjda med vår placering…


Jag skulle komma att få se en artist som jag är otroligt glad i. Här är hans trombon…


Och här är han själv. Nisse Landgren. Så himla duktig!

Han uppträdde med denna ringräv…


Svante Thuresson….

Det är lite kul att se hur många människor som faktiskt är med i en produktion, så många som aldrig syns i bild…


Jag hörde att veckan efter att vi hade varit på Skansen, så var det en kameraman som stöp av scenen. Det förstår jag, de går inte – de springer hela tiden. Så att trampa fel måste vara hur lätt som helst…


Denna tjej har en betydelse i Terjes liv. Hon heter Maria Persson och är sångerska i ett dansband. Terje och hon är såååå tajta 🙂 Går numera i vårt sällskap under namnet MP 🙂 🙂 🙂


Tove Styrke hade tydligen försovit sig och kommit rakt ur sängen eftersom pyjamasen fortfarande var på. Duktig är hon däremot…

Så var programmet färdigt. Terje skulle jaga autografer, Maria skäms i vanlig ordning och backar… 🙂
Idag blev det lite bonus, och Terje slogs med alla dansbandsfans, Darinfans och Annki 🙂 🙂 🙂


Liksom i Göteborg har han tur att ha en vikarierande fru vid namn Carina som står pall 🙂 De framförde hälsningen från Lotta till Sanna, och fick med sig en hälsning till Katrine Moholt i Halden. Och vi fick Sannas namn på alla våra diplom…

Och sedan drog vi vidare för lite vin på stan, och för att hämta upp Paisleyvännerna….


Men vänta nu…Kom vi med i tv då?

Såklart vi gjorde 🙂


Till vänster om krukan ser ni några snygga t-shirts… 🙂 Vi är med i bild massor av gånger 🙂


Ja, till vänster om krukan även där.. 🙂 Vi såg artisterna rätt väl, och det var kul att vi gick iland med att hamna i tv. Diplom och medaljer klara på två ställen alltså! Check!

Nu var det bara en kväll på stan som gällde! Fast med mindre än 6 timmars sömn i kroppen, och med vetskapen om att morgonen efteråt skulle vi åka 50 mil i bil igen så intogs vinet i lägenheten. Halden nästa var det ju….

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.