Nu är skolorna igång igen, så även för mig 🙂 Jag kommer under hösten att läsa två kurser på Linnéuniversitetet i Växjö. Riktigt spännande ska detta bli. Första kursen är ”sociala medier” (ja, man kan faktiskt få universitetspoäng i det!) Jag har börjat läsa lite av litteraturen redan, och den är så himla bra. Att se kritiskt på sociala medier, och Facebook i synnerhet är viktigt. Allt som står på nätet är sant, eller hur? Icke! Jag önskar att många kunde använda logiskt tänkande, sunt förnuft och ett visst mått av källkritik när man ser vissa delningar. De faller på sin egen orimlighet 🙂 (SAS och Norwegian ger inte bort fribiljetter, det borde man…hrm…kunna räkna ut…  🙂 )Fast jag vet samtidigt att det lättaste är att sluta läsa, och reta upp sig. Jag vet! 🙂 Jag ser i alla fall fram emot denna kurs! Vad jag istället skulle se hos andra människor istället för ”gillat och delat”, är vad som gör dom glada, och vad som hänt under dagen som gjorde den så speciell. ELLER faktiskt någons sanning. Man mår ju faktiskt inte bra jämt. Men något som berör.

I november skruvar vi upp tempot lite och börjar läsa kurs nummer två. ”Kommunikation mellan människor”. Är det intressant, eller är det intressant? Jag brinner ju en del för det här med kommunikation. Det är så himla viktigt!
Vad jag säger och vad du hör, är i regel två olika saker beroende på vad man har med sig för erfarenheter i livet, eller hur?


En mycket ung Maria som precis kommit hem efter en skoldag i första klass. Jag var oerhört blyg som ung. Oerhört blyg, och vågade knappt svara ens om jag blev tilltalad. Det har ändrat sig 🙂
(Fast jag har faktiskt en hel del av den blyga genen kvar i mig, vare sig ni tror det eller inte 🙂 )
Kanske därför jag tycker att det här med kommunikation är viktigt, vem vet?

Jag kommer i alla fall att bli skolungdom igen, och kommer återigen att lova att ”detta minsann är sista gången jag läser!” Jag tror inte att det är någon i min omgivning som kommer att tro mig denna gång. Heller 🙂 🙂 🙂

2 reaktioner på “#throwbackthursday”

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.