Mindre än två veckor kvar till årets semester!  Gissa hur den inleds i år? Med allsångsklassikern förstås! 🙂 Liseberg, Skansen och Fredrikstens fästning i en flygande fläng. Med 130 mil i bil på tre dagar byter vissa kroppsdelar plats. Ändan sitter uppe i nacken sista dagen.. 🙂 Som vi förstått (eller rättare sagt, som jag inte förstår,) så tycker gemene man att det vi gör är sketfräckt. Vilket innebär att vi blir ett helt gäng som gör denna klassiker i år! Kul! Riktigt kul!

Vi kommer att starta på Lotta på Liseberg 24 juli, och det är dessa artister på scenen: Lill-Babs, Siw Malmkvist, Ann-Louise Hanson, Mariette, Sigvart Dagsland, och Per Andersson & Linus Wahlgren. Spontant känner jag – hm… 🙂 Kanske inte riktigt de artister jag längtat efter att få se, men okej 🙂


Så var det det här med sittplats. Någon jag känner rätt så väl och delar täcke med, har försökt få sittplatser – men det sprack. Ni får hålla utkik efter Åmålsgänget på ståplats istället. Skulle tro att vi försöker att synas lite 🙂 (Men jag tycker fortfarande inte om allsång 🙂 )

I Stockholm är vi 25 juli, och då ansluter förhoppningsvis denna donna – Johanna – du är för go! Soptunnan är vår denna sommar också väl?
Artisterna här är: Darin, Svante Thuresson & Nisse Landgren (yes!) Tove Styrke, Anna Sköld (Wizex), Sandra Estberg (Martinez), Henrik Sethsson (Casanovas), Andreas Olsson (Sannex)och Maria Persson (Blender). Lite blandat kompott men ser faktiskt fram emot Darin, men framför allt Nisse Landgren!
Här gäller det att köa för att få plats, och det lär vi inte hinna eftersom vi ska ta oss från Göteborg på morronen. Alltså – kolla i publiken! 🙂


Blev grymt imponerad på Skansen förra året. (Fast jag tycker fortfarande inte om allsång 🙂 ) Trodde ju stället var så himla stort, det är det inte. Däremot är det folk på varenda förbaskade kvadratmeter… 🙂 Efter denna konsert är det snabbt tillbaka till hotellet för sömn inför längsta transporten. Vi ska ju till ett annat land…

….Norge…


På Terjes födelsedag 26 juli är vi på Fredrikstens fästning. Vilka vi ska kika på där? Dessa: Lothepus, Lissie, Cir.Cuz, Angelina Jordan og Cotton Eye Joe. Hört talas om dom? Inte jag heller 🙂 Men en av grupperna har en sång som heter ”Rompa mi”. Så jag misstänker att det kanske kan vara nivån för dagen 🙂 Vi har faktiskt sett Angelina Jordan förut. Hon är typ 1 meter hög, och sjunger lika bra som Amy Winehouse gjorde, så det kanske blir bra ändå. Förra året var vi där på samma gång som Marcus och Martinus, och gode tid så mycket folk det var! Det var tur att jag inte visste hur populära dom var, då vete tusan om jag inte suttit kvar i bilen 🙂 (Jag tycker ju fortfarande inte om allsång 🙂 )

Ja. Jag säger det igen. Var är min medalj för allsångsklassikern 2016 Terje? 🙂 Jag fick ju diplom men, tycker jag uppfyller kriterierna även för en medalj…
Alla programmen under en säsong – check!
Att närvara under en och samma vecka – check!
Hamna i bild på tv-sändningarna. CHECK!!!


Om inget oförutsett inträffar kommer vi att vara ett helt gäng som ska ha diplom i år. Misstänker att Terje har en frän grej på gång med denna allsångsklassiker. Oavsett om jag gillar allsång eller inte, så är detta så kul att göra. Jag var inte riktigt kry förra året när vi gjorde denna tripp, men detta år är jag på banan igen! När vi sedan kommer hem igen har vi hela semestern framför oss, och bara den tanken är skön!

Fast vi borde jobba på att göra oss lite synliga, eller hur? Har ni något förslag på ”synliggörande”? Keps med propeller? Plakat? Hit me!

Omslagsbild: Terje blir intervjuad av Radio Väst, och vinkar sedan dit mig. Motvilligt, riktigt motvilligt gick jag dit 🙂

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.