”See no evil, hear no evil, speak no evil”, finns en hel del tolkningar på det ordspråket 🙂 Som jag inte tänker gå in på här…

Jag tror att du kan påverka ditt eget liv rätt långt. Men det vet alla att jag tycker. Vill man att glaset ska vara halvtomt, då är glaset banne mig så tomt att det ryker om det.
Denna vecka fikade jag med en jättegod vän som har för vana att sätta griller i huvudet på mig 🙂 Vi kastade oss vilt mellan ämnena, men det fanns en röd tråd i vad vi pratade om, oavsett vad vi sade. Vad det var? Att jag är urdålig på att sätta gränser. Riktigt kass på det är jag. Eller rättare sagt, jag har varit. Händelser denna vår har gjort att jag tvingats bli riktigt skarp. (Kommer ett alldeles eget blogginlägg om det, måste bara tänka färdigt först 🙂 ) Sedan kommer det en salva, och som jag känner det nu, så vete tusan om jag inte engagerar mig politiskt…

Att jag blivit så dålig på att sätta gränser beror från början på en strategi jag lade mig till med i tidiga tonår, för att klara av den situationen jag hade runt mig då. Sedan hängde den bara med. Att säga ja till allt gör ju också att man har lättare för att bli omtyckt, och jag blev rätt hyfsad på den strategin också 🙂 Omtyckt vill ju alla bli. Nu är det så att jag inte är unik på något sätt. Såhär har vi det alla, mer eller mindre. Man hamnar i situationer som gör att man tvingas bli på ett sätt, i vissa fall släpper man beteendet sedan. För andra personer hänger det kvar. Gissa vem jag syftar på nu? 🙂 🙂 🙂
Jag tror till viss också att beteendet är åldersrelaterat. Vi ”äldre”(urk) är uppfostrade att ”serva” andra. Det är därför så befriande att se de yngre personer jag har runt mig. De säger nej, och de säger nej med pondus! You go girls!

Fast till slut kommer man till vägs ände, då inte strategin fungerar längre. Så blev det för mig i våras. Och herreguuuuud så befriande det är! Jag kan faktiskt säga nej utan att börja flacka med blicken och stirra ner i golvet. Det tog nästan 58 år, men jag nådde dit. Till slut!

”See no evil, hear no evil, speak no evil” då, vad betyder det för er? För mig är det att ”titta bort” för att slippa engagera sig. Har man inte sett eller hört något behöver man inte bry sig om eller hur? Tappa aldrig er glöd, och fortsätt att känna patos!


Bilderna i detta inlägg är tagna av Ulrika Bäckström vid det magiska fototillfället vi hade för några år sedan. Ulrika ”satte” nog vartenda foto denna gång, och jag skulle kunna lägga ut hur många bilder som helst från detta tillfälle – de är magiska! Är så otroligt glad att jag har dessa kort, oavsett vilken vändning mitt liv tog sedan. Älskar bilderna! Kommer nog att pytsa ut dom med lite jämna mellanrum. De förtjänar ett bättre öde än att ligga i min hårddisk.

Sedan finns det ytterligare en variant av ”See no evil, hear no evil”. Det är från en av de roligaste filmer jag sett någonsin. Och här har ni ett av klippen…

https://www.youtube.com/watch?v=HGo4mPa_bWc

🙂 🙂 🙂

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.