Jag såg en fråga på Facebook för ett tag sedan, om vad man kunde göra om man var riktigt, riktigt trött. På tråden såg jag några riktigt bra råd om vad man kunde göra. Baka, promenader, joggning, korsord, meditation. Fast om man är riktigt slut så orkar man kanske bara stirra in i en vägg, och då är det helt rätt sysselsättning. Fast det finns ytterligare en sak som är otroligt avslappnande – i alla fall för mig. Fota vattenspeglingar! Även jag har haft ett lite högre tempo ett tag, en del självförvållat – men inte allt. För mig gäller det då att göra det enkla, gå ”back to basics”, och då dras tant till vatten 🙂


Vi bor i den vackraste av städer. Eftersom jag jobbar i grannstaden, så ser jag hur olika våra städer är, och de är fina på sitt sätt. Gillar faktiskt deras olikheter mycket! Denna vy från Åmål är otroligt avslappnande för mig!


Kanske inte en av mina höjdarbilder, men så har jag heller ingen ambition att den ska vara det. Det gällde ju avslappning 🙂 Att se hur speglingarna skiftar hela tiden, och att motiven hela tiden ändras är för mig ren meditation…


….eller att stå vid Marinan i Åmål, promenera vid båtarna och se denna vy. Eller att se hur utseendet på en solcellsmanick ändras med vågorna kan förtrolla mig.

Det här är avslappning när man är som mest trött. Man har tagit bilderna en miljon gånger förut, men man kan ta dom igen – det spelar liksom ingen roll. (I vår fotogrupp har vi ett minne som vi skrattar åt än. 2013 skulle vi lämna tillbaka bilder från Fotofesten. Vi åkte till Stockholm med otroligt dyrbara bilder i lasten, bland annat sista bilden på Marilyn Monroe. I alla fall…när vi lämnat tillbaka fotona åkte vi till Skeppsbron för att bara kika lite. 3 av 4 fastnade vid vattenspeglingar. i 1,5 timme! 🙂 Gissa hur glad den fjärde personen var 🙂 🙂 🙂 )

Man kan ta speglingsbilder modell större. Inte lika kul, men funkar ju egentligen. Det är den bilden ni ser som omslagsbild. Vilken fin stad vi har, eller hur?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.