Grattis till oss idag! 34 år sedan vi förlovade oss – hallå, var tog tiden vägen?!

Vi träffades på Hotellet i Säffle första gången, vill jag minnas. Men själva ”tändningen” skedde på gamla Ringbaren i Säffle 18/10 1982. Jag jagade karln rätt ordentligt, så han föll väl för mig av ren utmattning 🙂 Två veckor efter att vi träffats skulle han åka på FN-tjänstgöring till Cypern. Innan dess var han på utbildning, och fick onda ögat av polisen för att det gick lite väl fort hem till tjejen i Åmål. Man kan milt sagt säga att han hade tur där 🙂
Han kom hem på permis vid jul. Jag hade det svettigt eftersom jag ju var tvungen att prestera 7 middagar, och jag kunde ju inte ens laga mat. Men det funkade uppenbarligen. I februari åkte jag ner till Cypern och hälsade på honom, och då köpte vi förlovningsringarna. Själva förlovningen skulle ske 27/4, dagen när han återvände från Cypern. Det var kallt på Ayia Napa i februari, så mina fingrar var ”små”. I april var det betydligt varmare, så det var med milt våld som ringen åkte på hemma i Åmål 🙂

Vi har varit med om mycket under vår tid ihop, mer än de flesta är med om under en hel livstid. Jag skulle inte ha klarat det utan denna ljuvliga människa vid min sida. Han lugnar ner en ”kolerisk” fru med jämna mellanrum. Jag behöver hans lugn och trygghet mer än nåt annat. Skulle tro att karln faktiskt gillar min höga energinivå också, det händer en del runt frun – och kanske är det så att man behöver varandras motsatser.

Vi har växt ihop på grund av, eller kanske tack vare allt som hänt oss. Men jag tror inte vi skulle ha klarat det utan den stora kärleken vi känner för varandra. Så att ha haft turen att få detta livssällskap är jag mer tacksam för än ni kan tro. Jag tar det inte för givet. Vad som hjälp oss? Först och främst skrattet. Vi har kul ihop, och det ger mig massor av energi. Även när det varit som värst, så har vi nog kunnat känna glädje i någon form – även om det bara varit korta stunder. Mer då? Respekt. Respekt för din medmänniska. Han är inte du. Och ska så inte vara. Det är nog nästan den viktigaste grejen för mig i ett förhållande. Eller i vilken form av relation det än är…..


Så….jag tycker vi klarat detta kjempebra! Och vi firar nog detta på något sätt ikväll. Jag är hur som helst lycklig att få vara med om detta i mitt liv. Tack!

8 reaktioner på “#throwbackthursday”

  1. Stor kram till er båda!❤️ Härlig läsning om er styrka och kärlek tillsammans ? Vi ses snart!! Kram?

  2. Blir alldeles varm inuti! Och kärleken syns så tydligt mellan er – ren och skär glädje att bevittna 🙂
    Grattis i massor till era första 34 😉

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.